Gest IMPRESIONANT al unor clujeni din cartierul Gheorgheni. Au pus mână de la mână și au arborat drapelul României pe blocul unde locuiesc. Cum au reacționat vecinii

Gestul unor clujeni din cartierul Gheorgheni i-a impresionat pe vecini și trecători deopotrivă. Joi seara, Cornelia Bega și alți câțiva locatari de pe Strada Unirii nr. 15 au arborat un drapel al României lung de 30 de metri pe fațada imobilului unde locuiesc. 

"Am arborat acest steag în memoria bunicilor și nepoților care nu s-au mai întors niciodată de pe front", a declarat pentru "Ziar de Cluj" Cornelia Bega (52 de ani). 

30 de metri are steagul și costurile "au fost infime", adaugă femeia. "O sumă înfimă pe lângă ceea ce au făcut bunicii și străbunicii noștri pentru această țară. Am pus câte 15 lei cele 10 familii care locuim pe partea blocului unde este arborat steagul, iar joi seara, pe ploaie și vânt, ne-am urcat pe bloc și l-am arborat. Când vrei să faci ceva nu există nu pot." 

Reacțiile nu s-au lăsat așteptate. Steagul a fost observat de vecini și trecători deopotrivă, care au avut numai cuvinte de laudă la adresa gestului clujenilor. Ilie Bențo (81 de ani), vecin cu cei care au inițiat acțiunea, a ținut să-i felicite pe toți cei implicați. "Acum, aici, se vede că e țara românească și sunt români adevărți. L-am văzut viner dimineața și chiar am felicitat-o pe doamna Lia (n.r. Cornleia Bega) pentru chestia asta, mai ales că acum e centenarul nostru."

Femeia susține că nu se va opri aici. Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, clujeanca e hotărâtă "să calce pe aceleași dale pe care au călcat cei care au înfăptuit Unirea". "Mi-am luat bilet de autobuz și merg la Alba-Iulia. Nu poți să nu calci pe aceleași dale pe care în urmă cu o sută de ani au călcat cei care ne-au ajutat să fim ceea ce suntem astăzi."

Adauga comentariu