George Simion, șeful AUR, e lider de galerie de fotbal și a provocat scandaluri internaționale cu poziționările xenofobe. Minunți români au intrat în Parlament!

George Simion (34 de ani), președintele partidului AUR, este liderul ultras din fruntea grupului „Uniți sub tricolor”, sursa mai multor derapaje la meciurile „naționalei” de fotbal, scrie Gazeta Sporturilor.

Liderul AUR are o strânsă legătură cu fenomenul ultras. Este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultra care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

Ultrașii din „Uniți sub Tricolor” au fost de multe ori în centrul atenției publice. Cele mai recente manifestații au fost împotriva naturalizării fundașului dreapta portughez Mario Camora. Fanii și-au expus punctul de vedere printr-un mesaj xenofob.

Tot membrii „Uniți sub tricolor” au dus și la disputarea cu porțile închise a meciului dintre România și Norvegia, din 2019. UEFA a considerat atunci că au existat scandări xenofobe la disputa precedentă, contra Spaniei. După meciul cu Suedia din 2019 au apărut și acuzații de rasism, dar UEFA le-a respins. În schimb, FRF a fost amendată cu 40.500 de euro pentru că ultrașii au folosit materiale pirotehnice, au aruncat cu obiecte în teren și au afișat bannere interzise, scrie Gazeta Sporturilor.

Anul trecut, George Simion a încercat să se folosească de un meci al naționalei de fotbal pentru a promova scandări xenofobe la adresa Ungariei cu referire la scandalul de la Cimitirul Valea Uzului.

Diana Șoșoacă, viitor senator AUR este AVOCATA Arhiepiscopului Constanței, Teodosie

Diana Șoșoacă, viitor senator AUR Iaşi, potrivit rezultatelor parțiale, este de peofesie avocat. Ea a devenit cunoscută cu live-uri de ore în șir și cu mesajele împotriva măsurilor de combatere a infecției cu SARS-CoV-2, susținute la pelerinajele religioase.

Diana Iovanovici Şoşoacă va fi senator de Iaşi, după cum arată rezultatele parțiale ale alegerilor.

Ea este de profesie avocat și şi-a făcut campanie cu ajutorul live-urilor de ore în şir de pe reţelele de socializare.

Diana Șoșoacă a devenit cunoscută pe Facebook după ce a început să publice mesajele împotriva măsurilor de combatere a infecţiei cu SARS-CoV-2, conform Mediafax.

Primul eveniment public la care a devenit cunoscută a fost pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva. Diana Şoşoacă a fost lăsată să intre în curtea catedralei, deși nu avea voie şi nici nu purta mască. Alături de ea, au intrat și alte câteva zeci de persoane care o susţineau.

„În faţa lui Dumnezeu nu e nimic obligatoriu, decât de spune Dumnezeu, iar Dumnezeu mi-a spus că în faţa mea şi a credinţei mele nu purtăm mască. Doi la mână, eu am adeverinţă medicală, bingo Vela”, a spus, atunci, Diana Iovanovici Şoşoacă.

Potrivit declaraţiei de avere, Diana Şoşoacă are patru terenuri, două apartamente şi o casă de vacanţă şi o maşină din 2015. Acelaşi document arată că are şi obiecte de artă de 5.000 de euro.

Viitoarea senatoare de Iaşi este avocat în Baroul Bucureşti şi secretar al unei fundaţii. Cariera o invocă şi atunci când susţinea că măsurile luate de autorităţi sunt împotriva Constituţiei, cum s-a întâmplat când a intrat în curtea Spitalului Leţcani, să-i ceară socoteală ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

„Domnule Tătaru! Fără agresiune fizică, că nu am pus mâna pe tine. Domnule Tătaru, eşti obligat să răspunzi poporului român, sunteţi plătiţi din bani publici, aţi închis oameni cu forţa! Pentru ce încălcaţi convenţia de la Oviedo, articolul 5? Nu fac niciun protest, sunt parte a poporului român şi vreau să mi se răspundă la întrebări”, striga Diana Iovanovici Şoşoacă către Nelu Tătaru când ministrul a fost la Spitalul de la Lețcani.

Tot Diana Şoşoacă este şi cea care a reprezentat în instanţă Arhiepiscopia Tomisului, în dosarul prin care se solicita ridicarea restricţiilor de la pelerinajul de Sfântul Andrei. Cât ea era în instanţă, colegii de partid protestau în fața Tribunalului Constanța

 

Adauga comentariu