George Maior, după audieri în Comisia de control SRI: “Să fie audiate și alte persoane, de pildă domnul Liviu Dragnea și Victor Ponta”

Ambasadorul României la Washington, clujeanul George Maior, a fost audiat marți de parlamentarii din Comisia de control a activităţii SRI. După audieri, Maior a declarat că a cerut Comisiei de control a SRI să reflecteze serios dacă la multiplele afirmații privind interceptări ilegale, ofiţerii acoperiţi, incompatibili sau la presiuni asupra justiţiei trebuie să se aducă dovezi şi să fie audiate şi alte persoane, cum ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea, şi fostul premierul Victor Ponta.

"Până la urmă, puterea adevărului va prevala în fața unor alegații și chiar a unor calomnii care se mai spun uneori și în spațiul public.

Am cerut Comisiei să reflecteze serios dacă la multiplele alegaţii privind interceptări ilegale, ofiţeri acoperiţi, incompatibili, presiuni asupra justiţiei, să se aducă dovezi și să se audieze și alte persoane, de pildă domnul Liviu Dragnea, domnul Victor Ponta", a mai spus Maior, după audieri.

Clujeanul George Maior a amintit astfel numele fostului premier Victor Ponta, dar și pe cel al lui Liviu Dragnea, care ar trebui să fie audiate de către Comisia de control a SRI. 

Ambasadorul României în SUA a mai adăugat că la audieri a fost abordat şi subiectul protocoalelor secrete şi a susţinut necesitatea acestora.

“În rest, am discutat foarte mult şi despre protocoale, de proceduri interne. Eu am susţinut necesitatea acestor protocoale, având în vedere etapa istorică prin care a trecut România. Am susţinut că Serviciul a fost întotdeauna în cadrul legii şi al Constituţiei şi că, până la urmă, puterea adevărului va prevala în faţa unor alegaţii şi chiar a unor calomnii care se mai spun”, a mai explicat el.

George Maior a fost audiat aproximativ 4 ore în Comisia de control parlamentar a activităţii SRI, pentru a lămuri aspecte privitoare la activitatea sa din perioada în care a fost directorul SRI.

 

 

Adauga comentariu