George Maior, despre mandatul lui Joe Biden: ”Va fi reiterat angajamentul de aprofundare a Parteneriatului Strategic”

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, şi-a exprimat convingerea că în mandatul noului preşedinte al SUA, Joe Biden, un susţinător constant al României, va fi reiterat angajamentul ambelor părţi de aprofundare şi dezvoltare a Parteneriatului Strategic.

"În calitate de partener strategic, România rămâne ferm angajată alături de Statele Unite ale Americii în promovarea, pe mai departe, a obiectivelor comune de apărare, securitate strategică şi economice, astfel încât să contribuim în continuare la prosperitatea şi siguranţa celor două popoare'', a declarat Maior, care a participat miercuri la ceremonia de învestire a preşedintelui Joe Biden.

În contextul ceremoniei, ambasadorul George Maior a avut o serie de contacte cu membri ai viitoarei administraţii a SUA. Subiectele de discuţie au vizat priorităţile de cooperare româno-americane prin prisma dezvoltării Parteneriatului Strategic, conform unui comunicat de presă difuzat joi de ambasadă.

La rândul lor, liderii americani au apreciat faptul că România este un partener de încredere, apreciind sprijinul ferm pe care ţara noastră l-a arătat Americii şi au transmis mesaje puternice privind întărirea parteneriatului dintre cele două ţări.

Adauga comentariu