Gelu Oltean, iubita lui și fostul agent MI 6 află mâine dacă DOSARUL AYAHUASCA rămâne în picioare. Fondul camerei preliminare a început în urmă cu un an și șase luni

Magistrații de la Tribunalul Dâmbovița vor decide mâine dacă Dosarul AYAHUASCA, în care au fost trimiși în judecată inculpații Gelu Oltean, Vanessa Youness și Lishman Thomas pentru trafic de droguri și grup infracțional, are la bază un rechizitoriu care respectă codul de procedură penală. Etapa camerei preliminare a început în luna martie 2020, iar după 28 de termene de judecată în care s-a cerut recuzarea judecătorului, eliminarea unor probe depuse de DIICOT la dosar etc., magistrații se vor pronunța cu privirea la legalitatea rechizitoriului și începerea judecății sau neregularitatea rechizitoriului și restituirea acestuia la procurorul de caz pentru refacere.

În luna decembrie 2019, DIICOT - ST Brașov șoca o țară întreagă după ce a descins la clinica administrată de Vanessa Youness și Gelu Oltean, ex-șeful Doi Ș-un Sfert, de unde au ridicat substanțe cu efecte psihoactive, despre care se susține că sunt interzise pe teritoriul României. Anchetatorii au descoperit afacerile cuplului cu ceaiuri cu ayahuasca, ședințe de tip șaman, organizate cu complicitatea lui Thomas Lishman, fost agent MI 6. Cei trei încasau sute de euro/persoană pentru experinențe tămăduitoare și inedite prin intermediul acestor droguri.

Preț de câteva luni, cei trei au fost arestați preventiv, ulterior măsurile preventive transformându-se în control judiciar. În primăvara anului 2020, Oltean, Youness și Lishman au fost trimiși în judecată pentru grup infracțional și trafic de droguri. Însă procesul stagnează din pricina etapei camerei preliminare pentru care se așteaptă un prim verdict vineri, 24 septembrie.


 

Adauga comentariu