Gelu Călburean, polițistul de la Serviciul Rutier prins BĂUT la volan, după ce a provocat încă un accident, iese la pensie ca ”inapt medical”

Inspectorul principal Gelu Călburean Virgil din cadrul Biroului Rutier s-a pensionat cu calificativul ”inapt medical”, înainte de a fi trimis în pentru accidentul rutier pe care l-a provocat la sfârșitul anului trecut. Gelu Călburean a condus un autovehicul în stare avansată de ebrietate și a produs un accident pe strada Soporului. 

Călburean se întorcea de la clasicul ”tăiat de porc”, conducând un Ford Transit și având o alcoolemie de 0.56 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a distrus gardul unei familii care l-a observat că era vizibil în stare de ebrietate și a ales să sune la 112 pentru a raportat accidentul. 

Dat fiind că domul Călburean e o ”personalitate”, însuși Dan Crișan, șeful Serviciului Rutier Cluj s-a ocupat de procedurile legale. Călburean a fost testat de două ori și s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. 

Imediat după incidentul din decembrie, Călburean intrase in concediu, iar de la întoarcere ar fi încercat un transfer într-o altă structură, pentru ca în cele din urmă să formuleze o cerere de pensionae în care a invocat că este inapt din punct de vedere medical. 

Vezi și: REZULTATELE fostului șef de la Biroul Rutier Cluj-Napoca. Gelu Călburean era ”beat mort” când a provocat accidentul de sâmbătă seara

Ușa din dosul instituției...

Odată cu accidentul provocat de Călburean, conform procedurii au fost demarate două anchete: una de cercetare disciplinară la Controlul Intern al IPJ Cluj și cealaltă pe linia penală pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Legea arată că în astfel de cazuri, procedura de la Control Intern se suspendă până ce procurorii finalizează ancheta penală și dispun trimiterea în judecată a persoanei vizate. Dat fiind că pensionarea lui Călburean s-a realizat înainte de trimiterea lui în judecată, lucrarea de la Control Intern va fi clasată, pentru că a rămas fără obiect. 

Citește și: Cluj-Napoca: Ești polițist, conduci băut și provoci accidente? Asigură-te să lucrezi la Biroul Rutier, nu ca ceilalți fraieri din județ!

Cu toate că cercetările într-un astfel de dosar penal sunt relativ simple, existând rezultatul toxicologic și declarațiile martorilor, în 11 luni dosarul nu a ajuns în instanță, un aspect ce i-a permis lui Călburean să își asigure pensia. Era culmea să dea dovadă Parchetul Curții de Apel Cluj de profesionalism și să finalizeze rechizitoriul înainte ca acesta să se pensionze. 

Inspectorul principal Gelu Călburen Virgil din cadrul Biroului Rutier a comis anul trecut cel de-al doilea accident rutier. În urmă cu câțiva ani a călcat o tânără, trâgând-o după mașină câțiva metri. Însă din primul accident a scăpat cu basma curată. Dosarul a fost închis fără să vadă ușile instanței, deși fata fusese rănită grav. S-a consemnat atunci că Gelu Călburean nu a adaptat viteza la condițiile meteo. Nici vorbă despre vreo alcoolemie înregistrată. 

Citește și: Gelu Călburean, politistul recidivist de la Rutieră! Dacă în 2011 a scăpat, scapă și cu alcoolemia depistată aseară?

 

 

Adauga comentariu