Găsim numai profesioniști cam în fiecare Consiliu de Administrație al Regiilor Clujului – toți numiți “transparent” în cadrul a ceea ce pare a fi un transpartinic blat Tișe-PSD Cluj

După agramatul profesionist Mircea Avram, atât de profesionist încât nu trebuie să lipsească din nici o sinecură de-a PNL Cluj pe banii statului, deci nici din CA al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, dăm de altul: Morar Ignat - în CA la Compania de Apă Someș. O fi fiind profesionist, nu știm, n-am apucat încă să-l căutăm.

Altfel, ce-l recomandă în profesie pe băiat? Exact asta: că e băiat, dar nu al unui om de rând, el este băiatul primarului PSD din municipiul Dej.

Deci, ne scrie, prin diverse fițuici Alin Tișe (și noi trebuie să-l credem când jură pe roșu), că toate schimbările și numirile din CA-urile Regiilor CJ Cluj s-au făcut transparent, după ce s-a consultat cu o firmă total independentă de consultanță. Pluriconsult îi zice la firma care a fost angajată să pluriconsulteze (deocamdată așa pare) blatul dintre Tișe și PSD pe seama căpușării Regiilor CJ Cluj.

O să pluriconsultăm și noi arhivele să vedem cum s-a dat pluriconsultanța aceasta.

În rest, rămâne după cum vă mai ziceam: impostura, punerea impostorilor în funcții de decizie, este modelul de “bună guvernare” al politicienilor români. Pentru mânuitorii de putere de la noi, cea mai riscantă alegere ar fi să pună un specialist pe un post corespunzător specializării sale, deoarece se pot trezi pe cap cu unul dintre ciudaţii care-şi iau specializarea în serios. În plus, acest specialist are un limbaj comun cu subordonaţii săi – şi, în mod firesc, s-ar putea constitui într-o organizaţie (subversivă rău pentru un sistem clientelar) care se apucă să facă „lucrurile să meargă”.

Cum? Să „meargă lucrurile”, să se respecte legile, să nu mai fie nevoie de şpăgi, para-ndărături  şi mici ciubucuri? Care-o fi gheşeftul?

Așa că un papagal este mai bun de șef. De aceea am avut tanchist ca manager de spital, popă ca ministru al Agriculturii, contabil ca ministru al Sănătăţii, vreun cioclu pe la planingul familial, diverși agramați prin diverse Regii, inculți la Cultură șamd.

Avantajul enorm al imposturii este evident: cum se apucă vreun papagal de-acesta să aibă „idei”, cum este dat pe mâna adevăraţilor specialişti, să-i arate unde îi este locul în societate.

PS: Ne-am amintit că soția frățiorului lui Tișe lucrează ca angajată a Aeroportului, compartimentul Juridic (un motiv ca Tișe să nu semneze actele cu privire la această Regie din motiv de incompatibilitate). Bun, Tișe afirmă faptul că cumnata lucrează în Regie de dinainte de a-i fi lui cumnată – ceea ce noi vom verifica. Să nu rămânem datori afirmațiilor sale istericoide, de politician sângerând ca la ciclu electoral, făcute pe contul de FB. Din nou se crede în război cu Mihai Șoica, Mihai Seplecan, sau te miri cine, cu toți cei care-i aduc aminte să nu confunde viața personală cu cea pe bani publici și pe care începe să-i insulte cu tot felul de invective de Aghireș-Haltă...

Dar, apropos, am o întrebare: având în vedere că a făcut în ultimul an tot ceea ce i-a zis Seplecan să facă, cel pe care l-a denumit “proxenet” și “analfabet” la momentul în care acesta cerea desființarea Regiei (RAAPPS) în care căpușa Mircea Avram, falimentul Cluj Arena (și nu alți pitici), separarea funcției de președinte al CA al Aeroportului de cea de director al aceleași Regii șamd: cine este curva de Calea Turzii? Cea care a îndeplinit tot ce i-a trasat “peștele” Mihai Seplecan, fostul preșdinte al CJ Cluj?

Adauga comentariu