Gardurile curților de pe Traian se prăbușesc după modernizarea străzii

După lucrările de reabilitare a străzii Traian, riveranii s-au ales cu gardurile distruse și cu un trotuar extrem de îngust, pe care nu încap doi pietoni și nici mamele cu cărucioare. Conducerea Primăriei Cluj-Napoca a promis că după finalizarea lucrărilor va repara pe propria cheltuială tot ce au stricat muncitorii, dar deocamdată nu a făcut nimic. 

Clujenii care locuiesc în blocurile de pe strada Traian stau de câteva săptămâni cu gardurile distruse, după ce Primăria i-a „cadorist” cu un trotuar nou. Porțiuni mari de ciment de la baza gardurilor s-au surpat în timpul lucrărilor de asfaltare a trotuarului, semn că structura de rezistență a gardului e destul de slabă și muncitorii nu au ținut cont de acest aspect. 

Muncitorii care au făcut lucrările de modernizare a străzii au „uitat” că există și pietoni în oraș, așa că trotuarele sunt de fapt o fâșie îngustă pe care abia încape o persoană.  

“În urma lucrărilor de reabilitare a drumului, mai precis a trotuarului, gardul nostru în mai multe părți s-a prăbușit. Ni s-a promis că se va repara, dar drumul e gata, lucrurile adunate și noi am rămas cu paguba. Tot în urma lucrărilor nu s-a ținut cont de necesitățile oamenilor care stau aici. Sperăm că se va lărgi trotuarul, să putem și noi merge ca oamenii. Dar l-au făcut și mai rău, acum are și canale în U. Doi oameni nu au cum să treacă unul pe lângă altul. Eu cu căruciorul nu am nici o șansă să merg pe trotuar, iar pe partea cealaltă, trotuarul este plin de mașini parcate. Deci, care a fost beneficiul nostru, celor de pe această stradă în aceste renovări?”, a scris Ella Crișan pe portalul de reclamații al Primăriei.

Oamenii speră că Primăria va rezolva măcar una din cele două probleme. Unii s-au resemnat cu faptul că s-ar putea să nu aibă niciodată un trotuar larg, dar cer ca aleșii să își țină cuvântul și să le repare gardurile.

“Acum ce putem face, stricăm din nou?! Uitați-vă la gard că mi l-au stricat cei care au lucrat la drum. Partea de jos e toată stricată. Mi-au spus că revin și repară ce au stricat, dar acum nu știu dacă mai vin după ce e gata strada. Încă nu am făcut nicio sesizare pentru că sunt anumite rosturi la bordură care mai trebuie astupate și sper să mai vină să le astupe cu beton. Inginerul care a lucrat la stradă mi-a promis: noi ce am stricat, reparăm. Dar văd că nu mai apar”, a declarat un pensionar, pentru Cluj 100%.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spun că lucrările pe strada Traian nu sunt încă finalizate complet și că vor fi în grafic. Rămâne de văzut în cât timp vor fi despăgubiți cetățenii de pagube.

 

Comentarii

phantom

25.09.2017 18:05

serios?bunica a stat pe Traian..aolo stau batrrani, gardurile nu au fost reparate niciodata in 50 de ani...ar trebui sa isi faca fiecare gardul

Adauga comentariu