Garden Center intră în dizgrația lui Boc. Se încălzește pe margine Pantelică-RADP Cluj-Napoca să reia contractul de întreținere a spațiilor verzi?

“Vino, mamă, să mă vezi, cum lucrez la spații verzi” – cam așa s-ar traduce declarațiile lansate de primarul Emil Boc în spațiul public din spatele unui microfon prietenos. Acesta susține că firma Garden Center Group are probleme la întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca și amenință cu rezilierea contractului. Noi credem doar că vin campaniile electorale și e nevoie de bani pe la partid. Așa că se încălzește pe margine să re-preia contractul  Pantelică, sinecuristul șef al RADP Cluj-Napoca, omul sub mandatul căruia rampa de deșeuri de la Pata Rât s-a auto-incendiat (de scârbă, presupunem) de peste 30 de ori în nici doi ani.

Dar să dăm drumul la banda cu bla-bla-bla-uri cu și despre spațiile verzi (că asta ne interesa pe noi să aflăm zilele acestea, nu cum se rezovă problema deșeurilor de la Pata Rât, traficul din municipiu, inaugurarea Lampadarului de pe strada Negoiu șamd!):

”Noi am cerut să facă somații în cazul în care constată ... pentru că am avut probleme în cimitir că nu erau ridicate mizeriile de acolo, nu era cosită iarba, nu era asigurat spațiul corespunzător, și le-a spus: ”Băieți, treceți la somații în vederea derulării procedurilor de reziliere a contractului”. Noi am avut RADP -ul înainte și suntem pregătiți să facem lucrarea prin RADP, dacă o firmă, care a câștigat prin decizia instanței să i se acorde dreptul de întreține spațiile verzi, nu face față la exigențele Clujului. Dacă nu fac față, trebuie să plece. Deocamdată sunt în termenul de grație, dar ori intră în normalitate, ori vor trebui să își caute de lucru în altă parte”, a spus primarul Emil Boc.

Care or mai fi fiind “exigențele” Clujului, tot “fifty-fifty”, sau au revenit la "20%"?

Garden Center Group a câștigat în 2016 contractul în valoare de 70 de milioane de lei pentru întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca. Licitația de atunci a fost contestată, dar, la finele anului 2017, instanța a dat câștig de cauză firmei Garden Center Group, deținută de omul de afaceri Ion Olteanu. Până la soluționarea procesului, spațiile verzi din Cluj-Napoca au fost întreținute de RADP, regia Primăriei Cluj-Napoca și condusă de Ion Pantelimon, un apropiat al primarului Emil Boc.

Adauga comentariu