Garda de Mediu Cluj doarme-n papuci: ce facem, totuși, cu deșeurile din oraș?

ESTE INADMISIBIL CA CETĂȚENII CARE ÎȘI PLĂTESC TAXA DE SALUBRITATE să fie nevoiți să-și depoziteze gunoaiele în niște puncte gospodărești devenite infecte, iar în acest răstimp autoritățile competente, precum Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Cluj, să doarmă-n papuci. 

O asemenea indolență poate fi urmărită, din păcate, doar în Cluj-Napoca: cele două firme de salubritate, Rosal Grup și Brantner Veres, cu care Primăria colaborează de peste 10 ani au devenit autosuficiente și funcționează după un program propriu, fără dotări tehnice necesare și fără personal specializat.

Ce colectare selectivă?

Să fim rezonabili: după ce clujenii au fost amenințați de autoritățile locale în privința sancțiunilor tot mai mari ce îi vizează pe cetățenii indisciplinați, după ce s-a dovedit, încă o dată, ineficiența colectării gunoaielor în municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, Dan Tarcea și Gheorghe Șurubaru au renunțat să mai abordeze acest subiect. 

Clujenii plătitori de taxe și impozite au rămas la mâna unor firme de salubritate ce au știut doar să încheie contracte din bani publici. Tema ecologiei a rămas, din păcate, apanajul amatorilor. 

Pare-se că de verificări în teren nu mai încape vorba, deși situația este cât se poate de infectă: ce măsuri a luat Garda Națională de Mediu Cluj contra nepăsării și lipsei de profesionalism cu care a abordat tema deșeurilor Primăria Cluj-Napoca?

Ați auzit de controale?

Dar de sancțiuni?

Nici noi, chiar dacă am făcut o solicitare oficială către instituțiile abilitate!?

Numai o catastrofă ecologică poate trezi din amorțire slujbașii care-și duc veacul prin instituțiile ce ar fi trebuit să reacționeze imediat la semnalările multiple pe care presa le-a adus în atenția publicului:

colectarea selectivă a deșeurilor în Cluj, cu tot cu Ordonanța de Urgență 74/2018, s-au dovedit a fi un mare fâs...

Vă mirați de cazul Sorinei, ieșiți în stradă pentru Justiție, deși prea puțini știți cu ce se mănâncă, vă dați loviți în propria sensibilitate de moartea unui copil nevinovat precum Luca, dar sunteți nepăsători la infecțiile din spitalele clujene, la funcționarea execrabilă a instituțiilor, la nepăsarea cu care sunteți tratați chiar atunci când mergeți să stați la coadă pentru a vă plăti taxele... la mizeria și gunoaiele ce au împânzit orașul, un oraș ce nu-și poate prelucra gunoaiele, cu un munte de gunoi ce devine tot mai mare, acolo, la PATA RÂT, unde se șterg urmele nepăsării generale. 

 

Adauga comentariu