Garcea de Sălaj, incoerenți și sfioși în fața camerei. Cel mai alambicat răspuns primit vreodată la redacție și postarea halucinantă a fostei purtătoare de cuvânt a instituției. Întrebare cât se poate de legitimă: Ce fumați? Nu de alta, da' vrem și noi!

În cursul zilei de marți, un reporter NCN a făcut o solicitare pentru interviu cu un agent din cadrul IPJ Sălaj despre cazul unor tineri implicați într-un accident rutier în urma consumului din ce în ce mai crescut de etnobotanice în Cluj și Sălaj. Răspunsul Poliției Sălaj, primit o zi mai târziu pe mail, sfidează orice logică de bun-simț.

 

Astfel, la solicitarea de a vorbi cu un agent de la Poliția Rutieră care a fost la fața locului în momentul producerii accidentului, tot ce au putut răspunde acești veritabili Garcea de Sălaj este următoarea frază, demnă de studiu la departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere:

 

Agentul de poliție care a intervenit la fața locului, în cazul accidentului de circulație produs în data de 24.02.2018, nu dorește să acorde niciun interviu legat de acest eveniment, întrucât consideră că efectul etnobotanicelor asupra oricărei persoane se resimte în stări de euforie, relaxare puternică, amnezie, detașare etc., efecte similare consumului de alcool, care afecteazâ negativ abilitatea conducătorilor auto de a procesa informațile esențiale pentru conducerea unui autovehicul în condiții de siguranță.”

 

Ca să înțelegeți: nu e vorba despre refuzul agentului. Are tot dreptul să decline, deși, dacă e să fim cinstiți, un funcționar public, plătit din banii noștri, ar trebui să se prevaleze de informarea opiniei publice doar în cazuri bine întemeiate, cum ar fi munca de filaj, acoperire șamd., nu că n-are pulanul lui chef să dea un interviu. Aici e vorba de limbajul alambicat sub care se ascund o crasă incompetență și un profund dispreț față de opinia publică. Adică de noi toți. Jurnaliști sau cetățeni.

 

Mai mult, tot în cursul acestei zile, Eduard Fărcaș, jurnalist la „Ziarul de Sălaj” a fost ținta unei postări pe o rețea de socializare absolut halucinantă din partea fostului purtător de cuvânt al IPJ Sălaj. Nemulțumită că jurnalistul insistă cu întrebări și publică articole „nefavorabile” la adresa poliției sălăjene, Tuncuța Dumuța, actual șef al Centrului Operațional și fost purtător de cuvânt al instituției, și-a dat arama pe față și a arătat opiniei publice că sub tresele de polițist, se află o adevărată gaiță pusă pe scandal, cu frustrări și insecurități personale. Și ca să fie treaba treabă, polițista ofuscată, cu pretenții de deontologie și morală, postează pe rețele de socializare poze cu propriul copil la păcănele!

 

Întrebare cât se poate de legitimă pentru polițiștii din Sălaj: Ce fumați? Nu de alta, da' vrem și noi!

 

Comentarii

Vasile

13.06.2018 17:12

Duamna din imagine trebe rapid zburata din militie, pardon politie.

luca

13.06.2018 17:51

raspunsul primit e hilar. Puteau sa decline invitatia sau purtatorul de cuvant al politiei sa acorde un interviu. 

Eu

13.06.2018 18:11

Din pacate, astia sunt oamenii platiti (bine si degeaba) din taxele noastre...angajati la stat pe pile si nepotisme...

gogu

14.06.2018 08:20

Vai de tarisoara noastra! Si mai ales, vai de curu' nost'.

ion

14.06.2018 12:00

Daca in toate institutiile de stat oamenii sunt angajati in functie de numarul de diplome pe care le poseda, diplome la baza carora nu sta nimic, cum vreti sa fie? 

Adauga comentariu