Gala UAD: culori, forme, indrazneala, creativitate, viziune si multa munca

Galele UAD sunt evenimente asteptate cate un an intreg de toata suflarea de amatori ai lifestylului clujean si nu numai. O ocazie perfecta pentru socializare, blitzuri, dar mai ales pentru a vedea tanara generatie de designeri si viziunea cu care incearca sa vina, intr-o zona in care nu mai exista reguli.

Studentii anului III Licenta si cei ai anului II Master si-au sustinut lucrarile de diploma si de dizertatie, cum altfel, decat pe catwalk. Gala UAD a fost evenimentul care le-a incununat munca din ultimul an, un eveniment frumos pentru care s-a muncit enorm.

Editia din 2016 fost gazduita de Sala Polivalenta, acolo unde spera universitatea sa mute si expozitiile absolventilor de la alte sectii. Inainte de inceperea prezentarii colectiilor, forfota mare. Unele picioare prea stranse in sandale cu tocuri ce pareau nesfarsite, altele incaltate in slapi de guma asortati camasilor inflorare, intr-un exercitiu de stil, ca doar stilul si-l creeaza fiecare, toate s-au odihnit in timpul defilarilor.

Rochii creatii proprii, unele extravagante si demne de orice eveniment, altele incercari. Dar s-a vazut clar ca aproape toata lumea s-a straduit sa iasa in evidenta.

Si ce defilari! Si ce tinute!

Care mai de care! Unele haut-couture, altele purtabile, altele arta pura.

 

Imaginile nu pot prinde in pixeli munca depusa de tinerii care si-au dat adevaratul examen in cadrul Galei UAD. Un eveniment de o asemenea anvergura este creat si muncit timp de un an intreg, iar detaliile si micile probleme care apar pe parcurs te consuma intr-o seara cat intr-o luna.

Insa fiecare tanar in parte merita un “Jos Palaria!”

Inspirat a fost fiecare tanar designer in parte, insa unii au avut drept “muze” monstri marini, tinutele pionierilor, hipsterii, cultura urbana, portul popular, iar altii s-au lasat purtati de texturi si au lasat materialele sa ii inspire.

Broderii minutioase, impletituri, curele, materiale deosebite, tehnici care mai de care, insa cuvantul care ar putea sa descrie cel mai bine ceea ce s-a intamplat in cadrul galei ar fi “creativitate”.


Defilarea s-a facut sub ochii colegilor, prietenilor, familiilor, a sponsorilor si partenerilor, a specialistilor in domeniul vestimentar si, mai ales, sub ochii noii conduceri a Universitatii. Presedintele Senatului Universitatii prof. Ioan Sbarciu,  a rectorului Radu Marcel Moraru, dar si a colegilor lor alesi in primavara.  

 

Adauga comentariu