Gabriel Pop, angajatul de la Penitenciarul Gherla, prins că lua șpagă, trimis în judecată alături de traficanți de etnobotanice

Gabriel Pop, angajatul Penitenciarului Gherla care a fost prins că lua șpagă de la traficanți de etnobotanice, a fost trimis în judecată alături de frații SZENTGYORGYI și nevestele acestora. 

Obiectul principal al dosarului în reprezintă traficul cu etnobotanice, fiind trimiși în judecată următorii: SZENTGYORGYI IOSIF DĂNUŢ, SZENTGYORGYI DIANA FLORINA, BOB OVIDIU LUCIAN, POP GABRIEL, SZENTGYORGYI PETRU IONUŢ și SZENTGYORGYI SIMONA.

Citește și: Angajat al Penitenciarului Gherla, propus pentru arest preventiv pentru MITĂ într-un dosar cu trafic de etnobotanice pentru deținuți

Gabriel Pop a fost arestat preventi în luna martie, atât el cât și membri ai familiei Szentgyorgyi, Iosif Dănuț aflându-se în acel moment încarcerat în Penitenciarul Gherla. DIICOT Cluj a descoperit că Pop introducea obiecte interzise pentru Iosif Dănuț, în schimbul unor sume de bani pe care angajatul de la penitenciar le primea în timpul libert. Totodată, în casa lui Gabriel Pop au fost descoperite mai multe telefoane mobile și tablete, împachetate individual cu etichete de identificare, precum și un carnețel cu numele deținuților și sume de bani în dreptul acestora. 

Cei șase inculpați sunt acuzați de efectuare de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, dare de mită, instigare la infracțiunea de dare de mită, luare de mită și șantaj. Afacerile cu etnbotanice s-au derulat în perioada 2018- prezent. 

Vezi și: Deținuții din Penitenciarul Gherla, scăpați de sub control. S-au înjunghiat cu cuțite improvizate!

„La data de 25 martie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 14 percheziții, în județul Cluj, la locuințele unor persoane bănuite de procurarea, punerea în vânzare și deținerea substanțelor psihoactive. Din cercetări a reieșit faptul că persoanele în cauză ar fi introdus substanțe psihoactive în două unități penitenciare, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. Ulterior, ar fi fost comercializate, în interior, de către deținuți. De asemenea, substanțele interzise ar fi fost comercializate și în afara acestor unități. În urma perchezițiilor efectuate, în municipiile Cluj-Napoca, Dej, Turda și comunele Florești, Jucu și Bonțida, au fost descoperite și ridicate 105 grame de substanțe interzise, telefoane mobile și mai multe săbii. Totodată, au fost ridicați 7.900 de lei, 430 de euro și 40 de lire”, aratau cei de la IPJ Cluj. 

Pe aceeași temă: Al patrulea val de percheziții la Penitenciarul Gherla. Deținuții încalcă legea după bunul plac

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Cluj. 

Adauga comentariu