Gabriel Oprea, mesaj de Ziua Drapelului: Patriotismul să nu fie ca o haină de sărbătoare, ci o stare de spirit

Premierul interimar Gabriel Oprea susține într-un mesaj de Ziua Drapelului Național că fiecare român trebuie să dovedească atașament față de valorile naționale, mai ales "când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor".

Dragostea pentru simbolurile naționale se naște din fragedă copilărie. Tricolorul reprezintă pentru mine una dintre cele mai importante amintiri. Copil fiind mergeam alături de tatăl meu – militar de carieră – la ceremoniile militare unde drapelul național era ridicat pe catarg pe ritmul imnului național. Așadar, pot să spun că respectul și dragostea față de valorile naționale mi-au fost insuflate încă din copilărie, așa cum ar trebui să se întâmple în fiecare familie de români, oriunde s-ar afla.


Am urmat o carieră militară și de fiecare dată când văd tricolorul îmi amintesc de lucrurile importante care contează în viață – istoria și tradiția unei țări, prosperitatea ei, înaintașii noștri, familia și prietenii – tot ceea ce ne aduce împreună ca aparținători ai unei națiuni. Familia din care provin și cariera militară urmată, m-au ajutat și ca politician să văd lucrurile întotdeauna prin prisma interesului național. Mai ales acum, ca prim-ministru interimar, ca viceprim-ministru pentru securitate națională mi-am propus ca în instituțiile statului român, oamenii să se aplece mai mult asupra valorilor naționale, pentru a nu uita cine suntem şi încotro vrem să ne îndreptăm. Încurajez organizarea de ceremonii pentru comemorarea militarilor care și-au sacrificat viața în misiunile încredințate de țară, dar și pentru recunoașterea publică a celor care au dat dovadă de eroism sub culorile drapelului național. Pentru aceste trei culori, militarii români au murit pe câmpul de luptă,  în teatrele de operații, au luptat pentru democrație și libertate, iar noi cei de-acasă îi onorăm și îi cinstim.


Demonstrarea atașamentului față de valorile naționale trebuie să ocupe un loc aparte în inima fiecărui român, mai ales acum, în zilele noastre când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei. Fiecare dintre noi este parte a istoriei și suntem datori cu toții să cinstim simbolurile identității noastre naționale”.
La mulți ani tricolor! La mulți ani România!
", este mesajul Primului-ministru intermiar, viceprim-ministrul pentru Securitate Națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, cu ocazia Zilei Drapelului Național.

Comentarii

o

26.06.2015 19:56

Ce gunoi! Daca ar fi fost patrioti tara asta ar arata altfel. 

Adauga comentariu