Furtuna și rafalele de vânt fac ravagii în Cluj - Copaci căzuți, acoperișuri smulse și persoane prinse sub dărâmături

Rafalele de vânt puternice de joi după masă au făcut ravagii în oraș. Șapte echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj intervin, în jurul orei 16.00, în diverse locuri din oraș, ca urmare a arborilor, acoperișurilor și stâlpilor căzuți.

În jurul orei 16.30, echipajele ISU intervin pe strada Orăștiei, unde a căzut un acoperiș, iar pe străzile Ciprian Porumbescu, Cojocnei și Porțelanului au căzut copaci.

Un incident mai grav a avut loc pe strada Valea Fânațelor, unde o persoană a fost prinsă sub un acoperiș căzut. Potrivit, reprezentanților ISU, persoana respectivă a fost scoasă conștientă, de către familie, câteva minute mai târziu și a fost dusă spre ambulanță, de către aceștia.

Furtuna a produs pagube și în Dej, unde s-a desprins un acoperiș; în Florești, unde un stâlp de comunicații a căzut peste un garaj.

În jurul orei 16.30, Serviciile Voluntare pt Sit de Urgență ale comunelor Beliș, Mărgău, Gherla, Gârbău și Mica au intervenit pentru arbori căzuți.

Clujul se află sub cod portocaliu de furtună, valabil până la ora 16.40 pentru localitățile Cluj-Napoca, Dej, Câmpia Turzii, Gherla, Turda, Aiton, Aluniș, Apahia, Așchileu, Baciu, Bobâlna, Bonțida, Borșa, Buza, Căianu, Călărași, Cămărașu, Cășeiu, Câțcău, Cătina, Ceanu Mare, Chinteni, Chiuiești, Ciurila, Cojocna, Cornești, Cuzdrioara, Dăbâca, Feleacu, Fizeșu Gherlii, Frata, Geaca, Iclod, Jichișu de Jos, Jucu, Luna, Mica, Mihai Viteazu, Mintiu Gherlii, Mociu, Moldovenești, Pălatca, Panticeu, Petreștii de Jos, Ploscoș, Recea-Cristur, Săndulești, Sânmărtin, Sânpaul, Sic, Suatu, Țaga, Tritenii de Jos, Tureni, Unguraș, Vad, Viișoara și Vultureni.

Potrivit avertismentului, în acest interval orar se înregistrează intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii si mari și frecvente descărcări electrice.

Vom reveni cu amănunte și imagini.

 

 

Adauga comentariu