Fundația Primăvara Clujană pierde procesul cu Primăria Cluj-Napoca. Contractul pentru Dan ANCA trebuie reziliat!

Tribunalul Cluj a confirmat săptămâna trecută că actul de închiriere dintre Fundația Primăvara Clujană și Primăria Cluj-Napoca, pentru Baza Sportivă Dan Anca, poate fi reziliat așa cum era stipulat în proiectul de hotărâre aprobat în urmă cu doi ani. 

Câteva date cronologice: 

-În 2018 Ziar de Cluj publica o anchetă despre ce înseamnă Fundația Primăvara Clujană și de ce trebuie reziliat contractul aici).

-Trei luni mai târziu apărea primul Proiect de hotărâre pentru rezilierea contractului. 

-Au loc negocieri dubioase și se prelungește ideea cu rezilierea pentru încă un an și jumătate. 

-În octombrie 2019 este votat Proiect de hotărâre pentru rezilierea contractului.

“Se aprobă încetarea Contractului de asociere nr. 116592 din 21.04.2011, beneficiară Fundația „Primăvara Clujană”, raportat la imposibilitatea exploatării bazei sportive, urmare a restituirii în natură, în baza Sentinței Civile nr. 289 din 6 iunie 2014, a Tribunalului Cluj, irevocabilă prin Decizia Civilă nr. 1318/R/2014, a Curții de Apel Cluj, a terenului în suprafață de 2.650 mp., parte din terenul obiect al asocierii.” – se citește de pe site-ul primăriei.

-Încep litigiile. 

-În noiembrie 2020 se dă o sentință tranșantă: se resping cererile celor de la Fundația Primăvara Clujană. 

„Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare in judecată, invocată de pârâţi. Respinge ca neintemeiată cererea de chemare in judecată formulată de reclamanta Fundația „Primăvara Clujană” în contradictoriu cu pârâţii Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca, Municipiul Cluj-Napoca, prin Primar Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, astăzi. 12.11.2020.

 

Situația bazei sportive Dan Anca din cartierul Gheorgheni, care a fost folosită pentru antrenamente inclusiv de copiii de la CS U Cluj, este una dramatică din cauza unui contract încheiat în timpul mandatului lui Sorin Apostu și Fundația Primăvara Clujană. Acest contract a fost unul păgubos pentru oraș și pentru sportivi. Despre toate dedesubturile acestui business, Ziar de Cluj a scris pe larg de mai multe ori, în ultimii doi ani.

Citește și:

Mafia unei afaceri „caritabile” făcute în numele Clubului Universitatea. Cum au devenit Rareș Bogdan şi Walter Florian pionii lui Sorin Apostu

Deși parlamentarii clujeni și consilierii locali au solicitat conducerii Primăriei rezilierea contractului cu Primăvara Clujană imediat după publicarea anchetei noastre, primarul Emil Boc a început discuțiile cu reprezentanții fundației abia anul trecut, în primăvară. În prima fază s-a încercat o rezolvare pe cale amiabilă, dar orice încercare de a discuta cu reprezentanții Fundației Primăvara Clujană a eșuat. Situația deloc favorabilă beneficiarilor a ajuns dramatică în ultima perioadă. 

Primăria vrea să intre în posesia terenului pe care se află baza sportivă și să o transforme în bază de antrenament pentru U Cluj. În cazul în care sentința dată de Tribunalul Cluj este definitivă se va proceda la rezilierea definitivă a contractului. 

 

 

Adauga comentariu