Funar contesta decizia BEC de respingere a listei pentru europarlamentare

Biroul Electoral Central (BEC) a respins lista de candidati la alegerile pentru Parlamentul European depusa de Funar. Senatorul clujean apreciaza decizia ca “profund ilegala”, mai ales ca s-au analizat si propunerile lui Corneliu Vadim Tudor care nu mai este membru PRM. Urmeaza o contestatie la Tribunalul Bucuresti. 

Au fost respinse miercuri la BEC ambele liste de candidaturi depuse in numele Partidului Romania Mare (PRM), atat de catre fostul primar al Clujului, cat si de Corneliu Vadim Tudor. Daca propunerile lui Funar au fost refuzate pe motiv ca “nu avea calitatea pentru depuneri de candidaturi in numele PRM”, Marian Muhulet, purtatorul de cuvant al BEC a spus ca in cazul lui Vadim Tudor s-au respins “pe fond”. 

“Pe mine nu ma suprinde aceasta decizie a BEC, profund ilegala. Corneliu Vadim Tudor, care are la BEC o avocata care a lucrat pentru el, a trimis o adresa acolo in care PRM figura pe strada Lascar Catargiu, ceea ce nu s-a intamplat niciodata. Cum BEC nu verifica nici macar sediile partidelor care se inscriu. In plus, Corneliu  Vadim Tudor a fost exclus din partid si exista o sentinta irevocabila a Tribunalului Bucuresti, pe care le-am si trimis-o. Asteptam sa apara motivarea BEC, dupa care vom formula contestatia si o vom duce in instanta. E inacceptabil, daca BEC nu respecta legea, atunci cine?”, a declarat Funar, pentru Ziar de Cluj. 

Pe primele locuri din lista lui Gheorghe Funar se afla nume ca Radu Golban - "patriot roman stabilit in Elvetia", Angela Balan, presedintele PRM Bucuresti, juristul Ioan Asaftei si conf. univ. dr. Ioana Nely Militaru sau prof. univ. Ioan Coja.  

"L-am invitat si pe tenismenul Ilie Nastase, e un mare patriot. Initial a acceptat, apoi ne-a refuzat, pentru ca ar fi primit o oferta de a ocupa un loc de senator, nu stiu ce s-a mai intamplat mai departe", a spus Funar. 

Au mai fost respinse candidaturile depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman si Noua Republica, Partidul Alianta Socialista, Alianta Nationala a Agricultorilor, Partidul Dreptatii Sociale. 

Termenul pentru solutionarea apelului asupra contestatiilor este de doua zile de la inregistrarea cererii de apel, cel mai tarziu 15 aprilie, de catre Curtea de Apel Bucuresti. Candidaturile raman definitive pana cel mai tarziu in 16 aprilie.

Foto: Facebook

Adauga comentariu