Fumoarul din curtea școlii – Elevii de la Liceul Anghel Saligny încalcă Legea antifumat - VIDEO

Curtea Liceului Anghel Saligny din Cluj-Napoca se transformă într-un fumoar de mari dimensiuni, în fiecare pauză dintre ore. Elevii se așează în cerc sau fac un grup dezorganizat și fumează veseli în timp ce dezbat te miri ce subiecte.

Nu suntem pârâcioși, dar elevii încalcă legea încă de mici. Profesorii ce păzesc? Stau și fumează și ei pe ascuns în toaletă?

Legea antifumat interzice fumatul în incinta școlilor. De regulă, elevii ies pe trotuar, lângă curtea școlii pentru a fuma, dar se pare că în cazul adolescenților de la Liceul Anghel Saligny s-a instaurat lenea. De ce să se mai deplaseze câțiva metri până lângă școală, dacă tot nu îi deranjează nimeni?

„Se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private”, este una dintre modificările aduse Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Potrivit legii, în spațiile mai sus menționate este interzisă inclusiv utilizarea țigaretei electronice.

Adauga comentariu