Frig de crapă pietrele. Cod de ger la Cluj

Meterologii de la ANM au emis un avertisment de tip cod galben de vreme geroasă, valabil în zilele de 9 – 10 ianuarie, pentru toată țara.

În intervalul menţionat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade. De asemenea, conform meteorologilor, vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Potrivit meteorologilor, luni, la nivelul judeţului Cluj, temperaturile se vor situa între -18 şi -11 grade Celsius. Marți, vremea se va răci și mai tare, fiind anunțate minime termice de -19 grade.

Ultima dată când temperaturile au scăzut atât de puternic în Cluj a fost în urmă cu cinci ani, mai exact în luna ianuarie 2012, când autorităţile au emis cod portocaliu de ger. Atunci, pe raza judeţului, temperaturile s-au situat între -17 grade Celsius şi -27 grade Celsius. Înainte de 2012, la Cluj-Napoca, cea mai scăzută temperatură maximă din luna ianuarie, minus 20 de grade, a fost înregistrată în 18 ianuarie 1963.

Oamenii străzii au fost duși la adăpost

Mai multe persoane fără adăpost, printre care şi 3 minori, au fost identificate de autorităţile din Cluj-Napoca în urma acţiunilor de prevenţie desfăşurate în primele zile ale anului, pe fondul temperaturilor scăzute. Conform unui comunicat al biroului de presă al Primăriei Cluj-Napoca, poliţiştii locali au depistat 21 de persoane fără adăpost, dintre care 18 adulţi şi trei minori pe raza municipiului Cluj-Napoca. Acestea au fost conduse către două centre de găzduire temporară, unde au fost preluate de către angajaţii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală. Poliţiştii locali verifică şi în zilele următoare alte zone din oraş pentru a depista persoane fără adăpost.

Inspectoratul Școlar Cluj a hotărât că elevii clujeni rezistă la ger mai bine decât cei din București și Teleorman

Şcolar Elevii din instituţiile de învăţământ din judeţul Cluj vor merge azi la cursuri, şeful ISJ, Valentin Cuibus, explicând că utilităţile din şcolile din Cluj funcţionează la parametri normali astfel că nu sunt motive pentru a fi suspendate cursurile. Cei aproximativ 90.000 de elevi din judeţul Cluj vor merge luni, 9 ianuarie, la cursuri, şeful ISJ Cluj explicând că unităţile de învăţământ vor asigura condiţii normale pentru elevi.

Comentarii

gigi

10.01.2017 07:39

In ianuarie 1993 au mai fost -23 ,intr-o noapte ,faceam garda la Um 1278 Someseni !

Adauga comentariu