Frăția clujeano-germană se lasă cu party! Peste 35.000 lei pentru un cocktail cu un cor bărbătesc din Koln

După ce aleșii locali au decis să cheltuie din banii cetățenilor 600.000 de lei pentru organizarea Zilei Naționale și a Revelionului 2019, nici în ședința de astăzi, consilierii locali nu s-au dezmințit: aceștia au votat, fără prea mari probleme de conștiință, suma de 60.000 de lei pentru alte distracții. Este loc de dezbatere atunci când se cheltuie fonduri din bugetul local? După cum demonstrează practica sedințelor Consiliului local din Cluj-Napoca, votul în unanimitate este practicat cu consecvență și fără crâcnire. Banii sunt administrați așa cum decide primarul, iar ceilalți execută, prin ridicarea mâinilor, și nu printr-o dezbatere obiectivă, deciziile acestuia. 

CITEȘTE ȘI: Petrecere de Revelion și Ziua Națională, din banii orașului. Argumentul Primăriei: clujenii și-au făcut un obicei frumos în a petrece în piețe


Fiecare ședință de Consiliu local ar trebui să ne pună pe gânduri: ce interese sunt reprezentate de către aleșii locali - ale cetățenilor sau interesele personale? De ce banii pentru distracții, pentru tot felul de chefuri și evenimente ”culturale” – iar sumele sunt tot mai mari – sunt administrați atât de prost? 

Consilierii locali au votat astăzi două proiecte de hotărâre privind alocarea sumelor de 35.400 de lei pentru organizarea evenimentului "Concert aniversar - 150 de ani de la înfiinţarea corului bărbătesc din oraşul înfrăţit Koln, (Germania), respectiv 25.000 de lei pentru Zilele Recoltei, ediţia 2018. 

Primul eveniment presupune un cocktail şi o recepţie de bun venit în data de 17 octombrie 2018, respectiv un prânz de mulţime şi un cocktail în data de 18 octombrie 2018, pentru un număr de 220 de persoane (33.400 lei) şi costuri de promovare a evenimentului (2.000 lei). Corul este compus din 140 de artişti, iar la Cluj-Napoca va ajunge şi o delegaţie formată din 15 persoane şi conudă de Ralf Heinnen, unul din cei patru primari ai oraşului Koln. La spectacolul corului, din 17 octombrie 2018, de la Auditorium Maximum al UBB, publicul va avea acces gratuit. 

 

A șasea ediție a Zilelor Recoltei vor avea loc, între 14 și 16 septembrie 2018, pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca, şi va reuni 75 de producători şi meşteri locali. Suma de 20.000 de lei va merge către prestaţia artiştilor invitaţi la festival (onorariu, transport, cazare şi masă), iar 5.000 de lei costă promovarea festivalului. 

Să sărbătorim ”cum se cuvine”...


Adauga comentariu