FOTOGRAFII cu Cluj-Napoca, Oraşul navigabil

De pe contul de Facebook al fotografului Dan Bodea am împrumutat nişte fotografii făcute ieri în timpul ploii în municipiul Cluj-Napoca care devine Oraş Navigabil la cea mai amărâtă ploaie. Mizeria pe care o vizionaţi în aceste fotografii vine de la canalizările prost făcute şi subdimensionate - v-am arătat în alţi ani că majoritatea sunt colmatate cu mizeriile de pe şantierele haotice din Centru şi de la asfaltările de mântuială făcute de firmele de casă ale Municipalităţii (pardon, vorbim de drumuri "refăcute" - unde sunt vremurile în care se plimba Boculeţ cu paharul cu apă pe capota maşinii să ne demonstreze calitatea lucrărilor efectuate?).

Nu există ploaie, lapoviţă, ori ninsoare să nu transfome Clujul într-o imensă băltire. Clujenii măcar beneficiază în viu de Miracolul Păşirii pe Ape, aşa ca Bunul Iisus.

În loc de Someş Navigabil, promis undeva prin 2004, la Prima Descălecare a lui Boc în Primăria Cluj-Napoca, măcar avem parte de Clujul Navigabil. Aşteptăm, acum că nu mai e atâta circulaţie pe străzi, să se întoarcă şi delfinii...

Explicaţi-ne şi nouă, dragi clujeni care aţi rămas, de 16 ani, înţepeniţi între promisiunile neonorate ale lui Emil Boc, cu apele ploilor are să vă facă individul Metrou, când NU E CAPABIL să facă o stradă ca lumea, o canalizare funcţională - chestii mărunte? De 16 ani doar azvârle cu banii clujenilor în studii de pre, post şi "ce proşti sunteţi" fezabilitate, pe care apoi le azvârle în sertar, dar banii sunt încasaţi de firmele obscure cu conexiuni pedelisto-peneliste. Cred că măcar de TREI ori a făcut acelaşi studiu de fezabilitate pentru aşa-zisul Aqua Park de la Ştrandul Sun, să i se dea acelaşi răspuns: "nu se poate că e nu ştiu ce stâlp al Transelectrica în zonă şi nu-l putem muta". Dar la ce vă trebuie Aqua Park? Ieşiţi pe ploaie pe străzi cu colăceii şi distraţi-vă. Iar Boc, prost să fie, dacă nu vă taie şi bilete!

Vorba lui Dan Bodea: "Aoleu, ce ploaie o venit la Cluj..."

Adauga comentariu