FOTO: Victorie mare pentru “U” Cluj cu Vâlcea, însă “studenţii” rămân pe loc retrogradabil. Pâncota a câştigat în minutul 94

Universitatea Cluj a obţinut o victorie mare cu CSM Râmnicu Vâlcea, 2-1, în prima etapă a returului din play-out, însă “şepcile roşii” rămân pe loc retrogradabil, după ce Şoimii Pâncota a câştigat cu 3-2 meciul cu Unirea Tărlungeni, prin două goluri marcate în minutele 88 şi 90+4.

Pe Cluj Arena, liderul din play-out înaintea acestei etape a fost cel care a început mai bine meciul de sâmbătă dimineaţă, vâlcenii fiind prezenţi mai mult în jumătatea clujenilor. Ocaziile de gol au lipsit, însă, la poarta Universităţii, doar Voinea dându-i emoţii lui Grecu cu un şut în plasa laterală. “Studenţii” au echilibrat jocul pe finalul primei părţi, însă atacul a suferit în ultimii 20 de metri, acolo unde gazdele s-au împotmolit mereu în faţa defensivei CSM-ului.

În minutul 40 a existat, însă, un moment de panică pe Cluj Arena, medicii ambelor echipe intrând pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale vâlceanului Radu Georgescu, ambulanţa fiind chemată şi ea pe gazon. Jucătorul oaspeţilor s-a lovit într-un duel aerian cu un adversar şi i-a sărit umărul de la loc, dar momentul contactului cu gazonul l-a ajutat pe Georgescu, umărul fixându-i-se automat înapoi. Sperietura a fost mare, totuşi, pentru jucătorul lui Adi Dulcea, care a fost imediat înlocuit, însă mijlocaşul oaspeţilor nu a mai fost transportat la spital, scrie CJSport.ro.

Partea a doua a meciului a început cu o şansă mare de gol a lui Octavian Vasile, şutul său din interiorul careului fiind prins în doi timp de către portarul clujenilor. Diamantul din curtea Universităţii, Olimpia Moruţan, a fost introdus în teren în minutul 59 de către Ovidiu Sărmăşan, iar după 10 minute mijlocaşul de 17 ani al clujenilor s-a jucat cu banda dreaptă a apărării vâlcene şi a întors în careu pentru Turcak, care a deschis scorul cu un şut la colţul scurt.

Avantajul gazdelor a durat, însă, doar două minute, cel mai periculos om al oaspeţilor din partea secundă, Octavian Vasile, reuşind să egaleze cu o lovitură de cap, după o centrare de pe partea stângă. Universitatea a reuşit să marcheze, totuşi, golul unei victorii importante în minutul 81, o centrare de pe partea dreaptă a lui Turcak găsindu-l liber în care pe Darius Hîmpea, voleul fundaşului stânga intrând în plasa porţii lui Fîldan.

“Studenţii” s-au impus cu 2-1, însă rămân pe locul patru retrogradabil, după Şoimii Pâncota a câştigat în prelungiri cu Unirea Tărlungeni. În celălalt meci din play-out, Olimpia Satu Mare a câştigat cu Metalul Reşiţa, 2-0.

  1. Olimpia          27p
  2. Rm. Valcea    26p
  3. Pâncota         25p
  4. “U” Cluj         24p
  5. Tărlungeni      14p
  6. Metalul          -10p

“U” Cluj: Grecu – Butean, Cordoş, Crişan, Hîmpea – Boboc (75, C. Popescu), Erdei – Turcak, P. Popescu (59, Moruţan), Greu (82, Zdroba) – Vojtus. Antrenor: Mihai Nădăban

CSM Rm. Vâlcea: Fîldan – Samson, Pîrvulescu (85, Stoica A), Stoica I, Ionescu – Piscanu, Artean – Oct. Vasile, Iordache (57, Neagoe), Georgescu (43, Luduşan) – Voinea. Antrenor: Adrian Dulcea

Adauga comentariu