FOTO Vezi cine este polițistul care a tras cu arma azi-noapte, rănind o victimă colaterală? A acționat corect?

Un incident petrecut azi-noapte în Turda a devenit subiect de știre națională. Polițistul Viorel Alin Pintilie  (foto principal) s-ar fi aflat în echipajul care urmarea în jurul orei 02:10 o mașină despre care se cunoștea că era condusă de către un tânăr fără permis de conducere, aspect considerat a fi infracțiune. În mașina urmărită de polițiști se aflau alți patru pasageri, iar potrivit IPJ Cluj, urmărirea s-a făcut pe o distanță de patru kilometri, moment în care conducătorul vizat a fost somat să oprească. 

Sursele Ziar de Cluj susțin că Viorel Alin Pintilie și-a scos arma din dotare și a tras mai multe focuri de armă. Unul dintre gloanțe a intrat în corpul unui pasager din mașină, victima, un băiat de 19 ani fiind transportată de urgență. Între timp, tânărul, pasager pe bancheta din spate a mașinii în momentul în care a fost împușcat, a fost operat și este conștient. 

Revenind la polițistul care a tras focurile de armă, procedura îi permite acest lucru, prin suspiciunea rezonabilă că urmărea un infractor care a ales să nu se supună somațiilor anterioare, devenind un pericol în trafic în timp ce fugea de echipaj. 

Victor Pintilie a intrat în atenția Ziar de Cluj în urmă cu un an, când a refuzat și denunțat o șpagă de 1.000 de euro. Speța din urmă cu un an se aseamănă cu cea de aseară, infractorul de atunci, Dan Lazăr, recunoscând în fața procurorilor că nu a oprit la somațiile polițiștilor și că ulterior ar fi încercat să-l mituiască pe Pintilie. 

Citește și: Polițist incoruptibil. Daniel Lazăr i-a oferit șpagă 1.000 de euro, însă el a refuzat și l-a denunțat. Jos Pălăria, Viorel Pintilie!

Pintilie activează în cazul Biroului Rutier Turda. 

 

Poziția IPJ Cluj: 

„La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 02.10, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Turda, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe strada Victoriei din municipiu, existând indicii că acesta ar fi fost condus de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea acestuia, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, însă autovehiculul nu a dat curs semnalelor de oprire. 

Astfel, după aproximativ 3-4 kilometri, un polițist din cadrul echipajului, după somațiile legale, a efectuat un foc de armă în plan vertical, precum și două focuri spre pneurile autovehiculului, acesta oprind în zona de intersecție a străzilor Nicolae Vlăduțiu cu Mărului.

În autovehicul au fost identificat conducătorul auto, un tânăr de 28 de ani, din Turda,  care nu poseda permis de conducere, precum și alți 4 pasageri. Unul dintre aceștia, un tânăr de 19 ani, din Turda, pasager în locul din dreapta-spate al autovehicului a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate. În cauză au fost demarate cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor incidente faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, au fost demarate verificări în ceea ce privește modalitatea de intervenție la eveniment”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Procedura prevede declanșarea unei anchete interne, care să stabiliească dacă echipajul de poliție a acționat corect. 

Adauga comentariu