FOTO: “U” Cluj a făcut egal cu Olimpia şi este cu un picior în Liga a III-a. Suporterii au intrat pe teren la finalul meciului

Universitatea Cluj a terminat la egalitate, 1-1, meciul cu Olimpia Satu Mare, din penultima etapă a play-out-ului seriei Vest din Liga a II-a şi este aproape retrogradată. Clujenii au nevoie de victorie în ultima etapă, iar în meciul dintre Olimpia Satu Mare şi Şoimii Pâncota una dintre formaţii trebuie să piardă pentru ca “U” să mai prindă locul de baraj.

Apăsaţi de miza meciului de pe Cluj Arena, “studenţii” au început mai timid acest joc, oaspeţii fiind mult mai prezenţi în jumătatea adversarilor. Drept consecinţă, sătmărenii au deschis scorul în minutul 10 prin Faur, imediat Buhăescu ratând o ocazie imensă, timiţând pe lângă poartă după ce l-a driblat şi pe Grecu.

Scăpaţi de forcingul galben-albaştrilor, clujenii au început să echilibreze jocul şi să-i împingă tot mai mult pe oaspeţi spre careul propriu, însă doar Vojtus, cu o lovitură liberă care a şters bara şi, apoi, cu un şut peste poartă, a avut cele mai mari ocazii.

Ca şi retrogradaţi la pauză, “studenţii” au ieşit mai motivaţi de la vestiare, iar acelaşi Vojtus şi-a spălat păcatele din prima repriză cu golul egalizator din minutul 60. Până la final s-a jucat doar în jumătatea Olimpiei, Hâmpea ratând o şansă imensă în minutul 79, trimiţând peste poartă din 6 metri. Bara s-a opus, în prelungiri, golului de trei puncte al lui “U”, clujenii fiind acum cu un picior şi jumătate în Liga a III-a, celelalte contracandidate ale lor la salvare câştigând în această etapă.

La finalul partidei, galeria Universităţii a intrat pe teren pentru a le cere socoteală jucătorilor, potrivit CJSport.ro. Singurul care a înfruntat furia fanilor a fost Cordoş, fundaşului clujenilor fiindu-i rupt tricoul de către suporterii nervoşi. Aceştia au fost opriţi să intre la vestiare, însă s-au dus apoi în afara stadionului pentru a-i aştepta pe jucători. Cordonul jandarmilor i-a potolit, însă, pe suporterii Universităţii, care au plecat înainte ca Butean şi colegii săi să iasă din vestiar.

În etapa a noua a play-out-ului, CSM Râmnicu Vâlcea a învins-o pe Unirea Tărlungeni cu 2-0, în timp ce Şoimii Pâncota a trecut de Metalul Reşiţa, scor 1-0. Aflaţi la trei puncte în spatele arădenilor şi sătmărenilor, clujenii sunt avantajaţi faţă de ambele echipe, la o eventuală egalitate de puncte, pentru că nu au beneficiat de rotunjire după sezonul regulat. În acest caz, o victorie la Tărlungeni a lui “U”, dar şi una la Satu Mare, indiferent pentru care din cele două echipe, Olimpia sau Şoimii, îi va duce pe clujeni la baraj.

“U” Cluj: Grecu – Butean, Cordoş, Crişan, Hîmpea – Boboc, Greu – Turcak, Moruţan (78, Haţiegan), Vojtus – Zdroba (46, Târnovan). Antrenor: Mihai Nădăban

Olimpia: Şuta – Ciul, Onicaş, Heil, Brata (18, Sălăgeanu) – Muntean, Rus – Faur, Lukacs (62, Kanalos), Buhăescu – Mărkus. Antrenor: Mircea Bolba

  1. CSM Râmnicu Vâlcea    32p
  2. Olimpia                        31p
  3. Pâncota                       31p
  4. “U” Cluj                        28p
  5. Tărlungeni                    20p
  6. Metalul                        -10p

Comentarii

sugi pula boc

29.05.2016 19:53

Sa suga p*** BOC , daca U falimenteaza ii rupem capul !

Adauga comentariu