FOTO: U-BT Cluj a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor. „Studenţii” au pierdut returul cu Uşak şi vor merge în Europe Cup

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a pierdut şi meciul retur cu Muratbey Uşak, din turul II preliminar al Ligii Campionilor, 66-85. În faţa a peste 5.000 de spectatori, „studenţii” au clacat la începutul sfertului patru, atunci când, timp de aproape cinci minute, nu au reuşit să înscrie nici un punct.

Prima parte a meciului a fost echilibrată, clujenii fiind aproape în permanenţă la conducere, însă turcii au reuşit să strângă mereu pe tabelă şi nu i-au lăsat pe elevii lui Mihai Silvăşan să aibă un avantaj mai mare de două posesii. De altfel, cu această diferenţă, 38-32, s-a şi intrat la cabine, românii fiind calificaţi în grupele Champions League dacă păstrau acest ecart şi la finalul jocului, în tur Muratbey câştigând cu 93-90.

Oaspeţii au reuşit să egaleze la 38, însă, imediat după startul părţii secunde a meciului, turcii reuşind să aibă ei, la un moment dat, un avantaj de cinci puncte, înaintea ultimului sfert scorul fiind 52-56. Totul s-a rupt pentru ardeleni la începutul sfertului patru, atunci când, timp de aproape cinci minute, U-BT nu a reuşit să marcheze niciun punct, iar oaspeţii au ajuns la un avantaj de 19 puncte pe tabelă, 71-52, conform CSport.ro.

În minutele rămase, Dykes şi colegii săi nu au izbutit să mai întoarcă soarta meciului, turcii câştigând în final cu 85-66, Vlad Moldoveanu, 20 de puncte, fiind cel mai bun marcator al gazdelor. Chiar dacă au părăsit competiţia, clujenii vor continua în cupele europene, U-BT fiind repartizată automat în FIBA Europe Cup.

Adauga comentariu