FOTO - Trotuar MINUSCUL pentru accesul în Baza Sportivă Gheorgheni: copiii se chinuie să nu ajungă cu bicicletele în stradă

Primarul Emil Boc este foarte mândru de Baza Sportivă din Gheorgheni și îi încurajează periodic pe clujeni să meargă să facă mișcare. Acesta însă nu observă faptul că trotuarul de acces spre Baza Sportivă este foarte îngust și nu permite circulația a două persoane în același timp. De asemenea, copiii și adulții care vor să meargă cu bicicleta trebuie să fie foarte atenți să nu ajungă pe carosabil. Este inutil să amintim că cei care au cărucioare sunt nevoiți să circule pe stradă. 

Un clujean i-a atras atenția primarului Emil Boc asupra acestei situații și chiar i-a transmism poze edificatoare cu copiii care se străduiesc să rămână pe trotuar, mai ales când în cale le mai apare și câte un stâlp. 

”Trotuare a la Cluj. Domnu Emil Boc, facem cumva si mutam gardu ala ca sa construim niste trotuare decente, poate si niste piste de biciclete care sa asigure un acces pietonal normal si sigur pe poarta 1 la Baza Sportivă Gheorgheni?”, transmite clujeanul.

Un alt cetățean menționează faptul că vinovați sunt cei care au construit gardul ce împrejmuiște Baza Sportivă până în stradă, fără să țină cont de nevoia de deplasare a pietonilor.

”Au construit gardul ala fix pana in strada si au lasat loc de trotuar cat se vede in poza. Da-i dracului pe cei cu fotoliu rulant, da-i dracului pe cei care vin cu un copil in carucior, da-o naibii de siguranta a circulatiei (daca te intalnesti cu altcineva pe directii diferite, unul calca in strada)”, potrivit unui alt clujean. 

De altfel, sesizări asemănătoare au apărut și pe pagina dedicată a Primăriei. Clujenii cer soluții astfel încât pietonii și bicicliștii, în special copii să nu fie puși în pericol pe drumul de acces spre Baza Sportivă. Cetățenii îl acuză pe primarul Boc că în acest fel sunt încurajați să se deplaseze cu mașina personală spre Baza Sportivă. 

Trotuarele pe care se realizeaza accesul pietonal in Baza Sportiva Gheorgheni poarta 1 sunt impracticabile. Sunt un adevarat pericol pentru copiii care vor sa ajunga in parc. Sunt prea inguste. Nu sunt capabile sa asigure un flux din ambele directii, e practic imposibil pentru un copil sa-si duca bicicleta. Pericolul sa cada in sosea e unul real. Va rog sa reconfigurati zona astfel incat accesul pietonal sau cu bicicletele (si pentru copiii care nu au inca varsta legala sa circule pe carosabil) sa se faca in deplina siguranta si la standarde. Solutie : mutat gardul care delimiteaza baza sportiva si largit trotuare/construit piste de biciclete, cel putin de la sensul giratoriu pana la intrare poarta 1. E cumplit cat de mult se expun in zona toti cei care vin spre baza sportiva, inafara de cei care se deplaseaza cu masina personala.

Trotuarul de pe intreaga lungime a strazii (partea cu Parcul Cartodrom) este de o latime impracticabila (minuscul), ingreunand imens accesul cu copiii (fie ca vorbim de carucior, bicicleta sau tricicleta). Va rog sa veniti cu un plan de reamenajare a accesului pietonal si velo in acest parc, deoarece in forma actuala este destinat strict masinilor. 

Aceasta este încă una din multele zone din oraș în care pietonii au de suferit în favoarea mașinilor, iar declarațiile lui Boc cum că în acest oraș să încurajează mijloacele de transport alternative sunt încă o dată combătute de situația reală existentă în teren. 

sursa foto:Facebook/Dan Strajan

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu