Din oras

FOTO – Trotinetele verzi Bolt au de azi concurență. Trotinetele verzi Lime au împânzit Clujul

După nebunia generală creată de trotinetele Bolt, un alt set de trotinete, tot verzi, se află de azi pe străzile din Cluj-Napoca.Trotinetele Lime au ajuns și în Cluj. Este al doilea oraș din România după București în care startup-ul american va oferi spre închiriere aceste vehicule, prin intemediul aplicației.

În decurs de doar câteva zile orașul s-a predat în fața trotinetelor verzi care au acaparat trotuare, străzi sau parcuri. Situația este departe de a se rezolva, mai ales că de azi alte câteva zeci de trotinete proaspete își așteaptă clienții. 

„Lime a devenit un jucător național în România. După 1,5 milioane curse în București, suntem foarte încântați să ne extindem și la Cluj-Napoca, oraș în care am observat un apetit real pentru micromobilitate. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm împreună cu municipalitatea pentru a aduce o soluție pozitivă la unele dintre provocările de trafic cu care se confruntă”; trnamsite compania.

Citește și:

VIDEO Trotinetele BOLT au luat în stăpânire parcurile și Baza Sportivă Gheorgheni: ”Nu mai putem să ne plimbăm liniștiți cu copiii”

Clujenii au acum la dispoziție două feluri de trotinete electrice pe care pot să la utilizeze, iar pentru cei care încă preferă mișcarea au rămas bicicletele puse la dispoziție de municipalitate. Domnul din imagine nu pare interesat de noile atracții din oraș și preferă în continuare bicicleta.

Trotinetele vor fi disponibile în anumite locuri din Cluj-Napoca,  începând cu Piața Unirii, Piața Mărăști, Mănăștur, Gheorgheni. Pe calea Moților acestea au fost amplasate pe trotuar, în stația de autobuz, deja încurcând circulația pietonilor. 

Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicația, localizează o trotinetă de pe hartă și o deblochează atingând un buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil. Prețul : să mergi cu Lime va costa 3 lei pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei va fi taxat cu 60 de bani. Viteza maximă pe care o vor atinge trotinetele este de 20 km/h.

Trotinetele sunt dotate cu instrucțiuni pentru cei care le închiriază, doar că acestea nu sunt scrise și în limba română. 

Utilizatorii sunt sfătuiți să nu le folosească dacă nu au 18 ani, să parcheze corect, să nu blocheze trotuarele sau străzile și să poarte cască de protecție. 

În acest moment Primăria pregătește un regulament care să mai facă puțină ordine în haosul general creat de utilizarea iresponsabilă a trotinetelor, în special de către minori care nu au minime cunoștințe de legislație. 

Citește și:

De abia după ce Bolt a adus pe străzile Clujului o întregă flotă de trotinete, s-a trezit și Primăria, prin comitete și comiții, să reglementeze situația

De altfel, poliția rutieră a sugerat că cei care închiriază aceste trotinete să răspundă la câteva întrebări prin care să demonstreze că știu în ce condiții pot fi utilizatwe trotinetele electrice pe drumurile publice. 

Citește și:

Vrei să închiriezi o trotinetă? Va trebui să treci un test despre regulile de circulație

Între timp, o trotinetă Bolt a aterizat în Canalul Morii:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *