FOTO Steaua a smuls victoria la Cluj pe final de meci cu U-BT. Liderul s-a schimbat de 17 ori

Steaua Eximbank Bucureşti s-a impus sâmbătă în faţa U BT Cluj-Napoca, cu 76 – 72, în cea de-a doua etapă din faza secundă a Ligii Naţionale Baschet Masculin.

Partida a fost una echilibrată, scorul înregistrat în primele trei sferturi fiind 19-20 15-13, 19-19. Clujenii au suferit o pierdere importantă, Branko Jorovic, jucătorul care la Craiova a fost aproape de un double-double, s-a accidentat din nou şi a părăsit terenul.

Final încărcat

În ultimele zece minute steliştii au forţat victoria şi s-au impus în sfertul patru cu 24-19, ducând scorul final la 72-76. Ultimele secvenţe ale meciului au fost foarte tensionate. În ultima jumătate de minut, la scorul de 72-74, Steaua a beneficiat de două aruncări libere. Sub presiunea publicului, Malesevic a ratat-o pe prima, iar înainte de cea de-a doua banca clujeană a strigat insistent către jucători să urmărească recuperarea balonului.

Mingea a ricoşat din marginea inelului, însă steliştii au fost cei care au ajuns primii la ea. Dykes a forţat recuperarea, dar arbitrii au fluierat fault şi alte două aruncări libere. Banca clujeană a „explodat”, Marcel Ţenter s-a năpustit la arbitru în timp ce Mihai Silvăşan a aruncat furios pe scaun un PET de apă minerală. Nicoară nu a ratat ţinta, iar Steaua s-a distanţat la patru lungimi, 72-76, Clujul nereuşind să mai recupereze nimic la ultimul atac, potrivit CJSport.ro.

Liderul s-a schimbat de 17 ori

Jocul dintre cele două echipe, văzut de unii ca o posibilă finală a campionatului, a fost extrem de disputat, liderul schimbându-se de nu mai puţin de 17 ori, dupa cum a subliniat antrenorul Stelei, Claudiu Fometescu.

„Nu cred că a fost o revanşă (Steaua a pierdut precedentele două meciuri cu Clujul, n.red.), ci am fost mai buni. A fost un meci antrenant, liderul s-a schimbat de 17 ori, ceea ce spune multe despre cum s-a jucat, cred că meciul a plăcut publicului, rezultatul este cel care se vede. Nu ştiu dacă aţi văzut o altă Steaua, ci o echipă mai agresivă, cu mai multă dorinţă, ceea ce încerc să le transmit băieţilor şi la antrenament, îmi doresc să existe un spirit care să caracterizeze această echipă”, a declarat tehnicianul. El a subliniat aportului noului transfer, P. Troupe. „Troupe joacă bine în apărare, este inteligent, de aceea se află aici, îl cunoşteam bine înainte să îl transferăm, nu este o surpriză pentru noi, gestionează foarte bine momentele de criză”, a adăugat Claudiu Fometescu.

„Oboseala şi-a pus amprenta”

De cealaltă parte, Marcel Ţenter a arătat că pe lângă accidentarea lui Teodor Jucan, formaţia clujeană a fost văduvită de aportul altor doi jucători, Branko Jorovic, care s-a accidentat în timpul meciului şi Andrii Kalnichenko, care a acuzat probleme de tensiune şi nu a putut evolua.

„Din păcate, am avut astăzi multe probleme de sănătate, însă nu este o scuză că nu am reușit să câștigăm… Felicit echipa din București, care a venit hotărâtă să câștige și a jucat bine. Pe final, oboseala și-a pus amprenta asupra unor jucători de-ai noștri, însă nu le pot reproșa nimic, pentru că au luptat întreg meciul și au încercat să facă tot ce le-a stat în putință să câștige meciul, însă este greu în aceste condiții. În orele care urmează, vom vedea ce măsuri putem lua pentru a ne completa efectivul și a juca în mod normal până la finalul campionatului”, a declarat antrenorul formaţiei U BT Cluj.

Rocadă pentru locul 2

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Marinovic 18 puncte, Malesevic 14 şi Nicoară 12, de la Steaua, Zigeranovic 20, Adamovic 13 şi Dykes 12 de la U BT Cluj.

În clasament cele două echipe au făcut rocada, Steaua urcând pe locul 2, cu 41 de puncte, în locul U BT Cluj, care coboară pe poziţia a treia, cu 40 de puncte.

Banner de susţinere pentru „U”

La Sala Polivalentă au fost prezenţi peste 5.000 de spectatori, care şi-au susţinut favoriţii în special pe final, sperând că „U” va părăsi terenul neînvinsă.

Fanii Universităţii Cluj au afişat un banner de mari dimensiuni, negru, cu litere albe, pentru susţinerea clubului de fotbal care traversează momente dificile din punct de vedere administrativ şi financiar.

Bannerul a avut afişat următorul text: „Priveşte-n jur! Toţi cântă pentru „U” şi-n piept potcoavă poartă. Dacă brusc ar dispărea şi n-ai făcut nimic, te-ai putea ierta vreodată?”

Adauga comentariu