FOTO - Someșul, groapa de GUNOI din Florești. Primăria a început să dea AMENZI și va amplasa containere și camere video

Primăria din Florești a primit zeci de sesizări privind mormanele de deșeuri care s-au adunat pe malul Someșului în perioada Sărbătorilor de iarnă. Primarul Bogdan Pivariu a solicitat îndepărtarea gunoaielor și identificarea celor vinovați.  

Deși în Florești malurile Someșului s-au transformat în groapa de gunoi a comunei de mulți ani, primarul Pivariu a constatat ”cu stupoare” acest fenomen. Acesta a anunțat încă de la preluarea mandatului luarea unor măsuri concrete pentru stoparea acestui fenomen. 

„Ȋn cursul zilei de ieri am constatat cu stupoare că malul Someşului a ajuns perioada sărbătorilor, o veritabilă groapă de gunoi. Ne-am organizat şi până la această oră am degajat o mare parte din gunoaie”, a declarat Pivariu.  

Au fost identificate și sancționate deja patru persoane care au aruncat deșeuri pe malul Someșului, urmând ca Primăria să monteze camere de supraveghere pentru a descuraja astfel de practici. De asemenea, Poliția Locală va patrula în zonă pentru a-i identifica pe cei care vor continua să arunce gunoaie. 

”Am identificat deja patru persoane vinovate, care au şi fost sancţionate. De asemenea, acțiunile de identificare şi a altor persoane vinovate continuă. Voi continua aceste acțiuni, cu suplimentarea de camere de supraveghere video în zonă, pentru a identifica şi a trage la răspundere persoanele care transformă zona verde a Someșului, în groapă de gunoi. Am cerut firmei de salubritate să suplimentăm numărul de containere ȋn special pentru aceste zone “roşii”. În plus, am solicitat poliţiei locale să intensifice patrularea ȋn aceste zone pentru a se asigura o supervizare eficientă. Ȋn bugetul de anul acesta, o parte din malul Someşului este cuprins într-un proiect de reamenajare”, potrivit lui Pivariu.

Activiștii de mediu și-ar dori să poată să se plimbe pe malul Someșului, să aibă piste de biciclete, fără să fie nevoie să se lovească de gunoaie la fiecare pas. Autoritățile din Cluj-Napoca și Florești au tot promis proiecte de amenajare a malurilor Someșului, dar implementarea acestora întârzie. 

Adauga comentariu