FOTO: România a pierdut finala Trofeului Carpaţi în faţa Ungariei. „Mica” Brădeanu, aplaudată de 5.000 de clujeni la retragere

Reprezentativa A a României a fost învinsă de naţionala Ungariei în finala Trofeului Carpaţi de la Cluj, 24-29 (12-14), într-un meci disputat duminică seara, în faţa a aproximativ 5.000 de spectatori.

 

„Tricolorele” le-au făcut faţă adversarelor din Sala Polivalentă doar în prima repriză, unguroaicele distanţându-se treptat în partea a doua a jocului. Cu Kinga Klivinyi de neoprit, autoare a 10 goluri, aceasta fiind urmată îndeaproape de Anita Gorbicz, şapte reuşite, naţionala lui Kim Rasmussen a controlat autoritar repriza a doua şi, în final, s-a impus la o diferenţă de cinci goluri.

Pentru România au înscris de câte cinci ori Eliza Buceschi şi Melinda Geiger, primul din cele 24 de goluri, însă, aparţinându-i Aureliei Brădeanu, aflată la ultimul său meci în tricoul Naţionalei. „Mica” a jucat doar în primele secunde, mai apoi urmărind partida de pe bancă, alături de Cristina Neagu şi Paula Ungureanu, alte două mari absenţe din trupa lui Martin Ambros.

La final, Brădeanu a primit un trofeu din partea Federaţiei Române de Handbal şi a ţinut un mic discurs în faţa suporterilor, prin care, cu lacrimi în ochi, le-a mulţumit pentru suportul de care a avut parte în cei 17 ani sub „tricolor”.

„A fost foarte emoţionant, mai ales acum la final, dacă jucam mai mult probabil era şi mai emoţionant. Eu eram pregătită să joc, dar fetele se pregătesc pentru Campionatul European şi au de rezolvat anumite lucruri. Publicul tot timpul a fost alături de mine, la Cluj ne-a primit mereu foarte bine şi ne-a susţinut de fiecare dată. Am rezistat la final fără să plâng pentru că sunt o tipă foarte rezistentă şi dacă îmi propun ceva, realizez, şi am demonstrat încă o dată că pot să fac acest lucru”, a declarat, la final, Brădeanu.

Trofeul Carpaţi s-a terminat cu victoria Ungariei, Klivinyi primind şi titlul de MVP-ul turneului, România A terminând pe locul secund, Denisa Dedu luând trofeul de „cel mai bun portar”. Olanda a ocupat ultima treaptă a podiumului, în timp ce România B a terminat pe locul patru.

Adauga comentariu