FOTO PNL Cluj se pregătește de Olimpiada de la Tokyo, după ce SUMO a fost recunoscut drept sport olimpic

Noi românii nu prea excelăm la sport în ultima vreme, drept dovadă că în 2016, la Jocurile Olimpice de vară de la Rio, România s-a întors acasă cu patru medalii. 

Acest lucru s-ar putea schimba radical în 2020, când la Tokyo (în Japonia), sumo ar fi unul dintre sporturile urmărite cu sufletul la gură de miliarde de oameni. Un prim pas a fost făcut deja, când sumo a fost recunoscut drept sport olimpic și trecut pe o listă scurtă de sporturi care ar putea fi incluse drept disciplină la Olimpiadă.

Conform surselor Ziar de Cluj, comitetul olimpic ar urma să trimită tuturor țărilor participante mai multe liste de înscriere. Clujul, centru de excelență al sumo-ului prin dojo-ul Poliției Locale și PNL Cluj ar urma să ocupe toate locurile de pe listă. Pe lângă deja faimoșii luptători de sumo Danieru Bou-Da și Furorin Sutama Tyan, senseiul Maruseru Bonti Dyan, deținătorul dojo-ului Poliția Locală promite să aleagă, pe sprânceană, cei mai buni 5 luptători. Alegerea nu va fi ușoară, existând nenumărați candidați cu potențial.

Liderul de necontestat al Clujului, Kim Bok-un a promis să fie prezent în Japonia în 2020, alături de galerie și de nelipsita sa tobă sacră, binecuvântată acum 500 de ani de către un Tengu din pădurea Baci Yu. 

Foto: moment de la un antrenament al luptătorilor din PNL Cluj

Foto: Un celebru Yokozuna de la Poliția Locală, într-un moment de meditație

Adauga comentariu