FOTO: Performanţă pentru Cluj: „U” şi Ardealul şi-au câştigat ultimele meciuri din Liga Elitelor U19 şi vor lupta pentru un loc în Liga Campionilor

Universitatea Cluj şi Ardealul Cluj s-au calificat împreună la turneul final al Ligii Elitelor U19, care se va desfăşura săptămâna viitoare la Mogoşoaia. Cele două echipe şi-au câştigat meciurile din ultima etapă, care a avut loc astăzi, „studenţii” învingând cu 5-3 pe Poli Timişoara, în timp ce Ardealul s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la Viitorul Mihai Georgescu.

Elevii lui Călin Sălăgean, deja calificaţi indiferent de rezultatul meciului cu Poli, au câştigat derby-ul rundei în stilul deja caracteristic, revenind pe tabelă după ce au fost conduşi. Ca şi în meciul cu Ardealul de săptămâna trecută, „U” a întors rezultatul după ce a avut un handicap de două goluri, acum revenind de la 1-3. Golul din prima repriză a lui Darius Irimie, completat de hattrick-ul lui Norbert Janos şi reuşita lui Sebastian Salcău din partea a doua, au făcut ca „U” să se impună cu 5-3, încheind în stil de mare echipă acest sezon din Liga Elitelor, pe care l-a terminat la o distanţă de patru puncte în faţa Ardealului.

„Am câştigat iar un meci în care am revenit după ce am fost conduşi, altfel nu ştim să câştigăm, se pare. Am terminat competiţia pe locul 1, o competiţie nouă şi am dovedit că suntem cea mai bună echipă din serie, indiferent de ce poveşti auzim. Cert este că avem un moral extraordinar, dacă ne întorc adversarii, îi întoarcem înapoi”, a spus, după victoria cu Poli, antrenorul Universităţii, Călin Sălăgean, pentru CJSport.ro.

La câţiva kilometri depărtare de baza „Dan Anca”, Ardealul Cluj şi-a făcut treaba şi a câştigat meciul cu Viitorul Mihai Georgescu, 2-0. Golurile lui Rareş Bituleanu şi Horaţiu Rus, câte unul pe repriză, i-au ferit pe elevii lui Călin Moldovan de emoţii, aceştia fiind în pericol să piardă calificarea la turneul final doar dacă Poli s-ar fi impus în meciul cu „U” Cluj, iar ei nu ar fi câştigat astăzi.

„A fost un meci cu miză destul de mare pentru noi, plus că venim după şase meciuri disputate în trei săptămâni. Avem un lot restrâns valoric, azi având şi patru indisponibili. Pe un fond de oboseală nu ne-am exprimat aşa cum mi-aş fi dorit, dar sunt extrem de fericit pentru victorie şi pentru această calificare. Vreau să le mulţumesc şi celor de la «U» Cluj, care au câştigat meciul lor, şi sper să ajungem amândouă în finală la Bucureşti”, a declarat şi antrenorul Ardealului, Călin Moldovan.

Turneul final de la Mogoşoaia, acolo unde s-au mai calificat Dinamo şi Viitorul din seria Est, va avea loc săptămâna viitoare, semifinalele fiind programate joi, 5 mai. Dinamo-Ardealul şi „U” Cluj-Viitorul vor fi meciurile care vor decide finalistele, ultimul act urmând să se dispute sâmbătă, 7 mai, atunci când va fi şi finala mică. Câştigătoarea turneului final va reprezenta România în ediţia următoare a Ligii Campionilor rezervată juniorilor.

În galeria foto de mai sus puteţi vedea imagini de la ambele meciuri jucate astăzi de către cele două echipe clujene.

Adauga comentariu