FOTO - Pe Titulescu se încurajează PARCAREA PE TROTUAR. Spațiul verde, acoperit de NISIP pentru a facilita accesul mașinilor

Trotuarul de pe strada Titulescu s-a transformat în parcare pentru mașini după ce parcările de la bordură au fost desființate prin instituirea unei benzi dedicate transportului în comun. 

Nu doar spațiul dedicat pietonilor a avut de suferit ci mai ales spațiul verde care delimita trotuarul de carosabil. Acesta a fost complet distrus de roțile mașinilor. A rămas în urma doar noroi care ajunge pe trotuar. 

Nu doar că Primăria nu a luat nicio măsură concretă pentru a îndepărta mașinile de pe trotuar, ci chiar pare că vrea să încurajeze acest fenomen. Recent un clujean semnala că s-a turnat nisip pentru a acoperi noroiul format în urma distrugerii spațiului verde. Clujeanul este pe bună dreptate revoltat, deoarece Primăria nu a făcut niciun fel de eforturi pentru a salva spațiul verde și a descuraja mașinile care ocupă tot trotuarul.

„Pe strada Titulescu se lucreaza, se pun dale de plastic cu nisip si pietris. Zona respectiva era zona verde, cu iarba, acum se face acces mai facil pentru parcari pe trotuar?? De ce nu refaceti zona verde cu delimitare fizica (jardiniere cu flori, tufis, etc) sa se nu mai parcheze pe trotuar? Mi se pare ca asa se oficializeaza parcarea pe trotuare, ceea ce e foarte gresit! Trotuarele sunt pline de noroi, iar din pietris nu va creste iarba. Va rog in loc sa facilitati parcarea pe trotuare, stopati acest fenomen!”, transmite clujeanul. 

Am fost pe Titulescu să verificăm cele semnalate de clujean și am descoperit că într-adevăr pe partea dreaptă, respectiv pe sensul de mers spre Iulius Mall unde de altfel a și fost amenajată banda dedicată transportului în comun, peste noroi a fost turnat nisips. Această măsură nu a fost însă foarte eficientă. În multe locuri nisispiul s-a amestecat cu noroiul într-o imagine dezolantă.

După bunele practici ale municipalității conduse de boc, cel mai probabil urmează să fie psu dale de beton și pietriș la tulpina copacilor. În acest fel noroiul este eliminat, dar odată cu el și spațiul verde. Boc se laudă cu faptul că pe fiecare stradă nou modernizată au fost plantați copaci, atunci de ce oare orașul parcă acoperit de betoane? Peste tot asfalt și dale de beton, printre care cei câțiva copci se pierd, sau mai grav se usucă sufocați betoane.

 

 

Adauga comentariu