FOTO - Parkingul de campanie electorală Mogoșoaia 9, finisat în bătaie de joc, declarat finalizat neterminat, are deja infiltrații

În 12 februarie 2019, Primăria lui Emil Boc a dat ordinul pentru începerea lucrărilor la parkingul situat pe strada Mogoșoaia nr. 9.

În 28 august 2020, s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale.

În 27 august 2020, Emil Boc, primarul în funcție care candidează pentru un nou mandat, anunța finalizarea parkingului Mogoșoaia 9, o minune urbanistică, de la brâu în jos parking, de la brâu în sus parc de joacă!

În  17 septembrie, trei săptămâni mai târziu, Ziar de Cluj a mers la fața locului, unde minunea urbanistică s-a dovedit o bătaie de joc inginerească, iar parkingul declarat finalizat s-a arătat neterminat.

Parkingul Mogoșoaia a fost „finalizat”, probabil, la comandă, exact la timp ca să poată fi anunțat în prag de alegeri drept o mare realizare a primarului Boc. Acest parking apare, de altfel, pe afișele de campanie realizate la comanda PNL Cluj:

Faptul că parkingul a fost terminat pe grabă se vede și se simte. La trei săptămâni de la inaugurare, are infiltrații – pereții, în unele locuri, sunt uzi, iar vopseaua de pe ei se scorojește; din și pe lângă conductele de deasupra locurilor de parcare picură apa. Țevile metalice de la balustradele de acces sunt vopsite neglijent, parcă de un Dorel care le-a mânjit numai, în fugă. Pereții sunt tencuiți în scârbă, în așa fel încât peste tot arată ca împușcați cu alice.

Locul de joacă de deasupra este realizat în aceeași bătaie de joc – gazonul inaugurat verde acum trei săptămâni este deja galben-uscat pe largi porțiuni; din grilajul care împrejmuiește terenului de baschet ies țepe metalice; pietre mari, prost așezate - probabil din proiect - lângă terenul de baschet, au ajuns peste tot pe teren. Teren care acum este închis cu lacăt. Lângă tobogane, copiii se joacă în mocirlă.

O bătaie de joc pe bani publici, numai bună de inaugurat în campanie, când alegătorii naivi pun botul la toate vrăjelile primarului, fără a-i verifica „realizările” în teren:

„Cluj-Napoca: Primul parking semi-îngropat din România care dispune de terasă verde, teren de sport și spațiu de joacă a fost finalizat în cartierul Mănăștur

Parkingul Mogoșoaia 9 are 294 locuri de parcare, 2 destinate persoanelor cu dizabilități, 9 mașinilor electrice (5 cu echipament și 4 fără echipament), 23 motocicletelor/mopedelor și încă 46 locuri pentru biciclete.

Pornind de la solicitările oamenilor, noul parking asigură în subteran autoturismele, dar scoate la suprafață natura și spațiile de recreere pentru clujeni.

Este al optulea parking finalizat de către primaria Cluj-Napoca. Până la sfârșitul anului vor mai fi finalizate încă doua parkinguri.

Parkingul Mogoșoaia 9 dispune de toate dotările și facilitățile unui parking modern.

Reamintesc clujenilor detaliile tehnice ale proiectului:

Regim de înălțime = 2S+P, parțial 2S+P+E

Suprafață teren = 3.910 mp

Suprafață construită = 3.046,31 mp

Suprafață desfășurată totală = 9.854,70 mp”, a postat primarul Emil Boc, în 27 august, pe pagina sa de Facebook, unde a încărcat și 40 de fotografii în care nu se văd viciile de construcție ale acestui parking penelist de campanie.

Valoarea contractului pentru lucrările deficitare din pozele de mai jos a fost de 15.400.511,40 lei fără TVA, din care proiectarea 406.000 lei, iar execuția 14.994.511,40 lei fără TVA. Proiectul a fost realizat de SC Marbo Construct Consult SRL, iar executant este TCI Contractor General SA.

Să vedem, la modul concret, cu ce se laudă primarul în funcție, pe ce au fost cheltuiți banii publici strânși din taxele și din impozitele pe care le plătim noi, cu toții!

Să o luăm de jos în sus:

Parkingul

Finisajele sunt neterminate – cabluri atârnă, găurile tăiate în pereți nu au fost acoperite ș.a.

Zidurile interioare au fost spoite cu un strat anemic de vopsea, mai necesitând unul, numai că nu a mai fost timp. Parkingul trebuia inaugurat în prag de campanie:

Zidurile prost tencuite sunt găurite, ca împușcate cu alice peste tot:

Balustradele metalice au fost spoite cu vopsea parcă scuipată din gura muncitorilor. Altfel nu se explică aspectul actual:

Parkingul are deja infiltrații – pereții sunt uzi, iar apa scorojește și umflă vopseaua:

Din țevile de deasupra locurilor de parcare picură apa ca-n peșteră:

Pe pereții exteriori, deja vopseaua se cojește:

Exteriorul parkingului arată vechi și degradat, cu toate că vorbim despre o clădire proaspăt „finalizată”:

Terasa verde

Terenul de baschet a fost deschis pentru ședința foto a primarului Boc. Acum este închis cu lacăt:

În plus, acum tot terenul de baschet este plin de pietre:

Iar gardul e rupt din fabricație:

Gazonul era verde în pozele primarului, la inaugurare, acum 3 săptămâni. Între timp, a devenit galben.

LA INAUGURARE

ASTĂZI:

Lângă tobogane, e plin de noroi:

Cei care stau pe bancă își pot trata picioarele de diverse afecțiuni cu celebrul noroi de Mănăștur:

Curățenie, în acest parking, a fost doar la inaugurare. Acum, mizeria este la ea acasă:

E fain la Cluj! În poze(le lui Boc). În Clujul electoral.

Adauga comentariu