FOTO: Inevitabilul s-a produs. “U” Cluj a bătut Olimpia Gherla şi a ajuns pe locul 1 în Liga a IV-a. Oaspeţii au ratat un penalty pe Cluj Arena

Universitatea Cluj a avut nevoie de şapte etape pentru a ajunge pe locul 1 în campionatul Ligii a IV-a. Cu un meci mai puţin disputat decât aproape toate celelalte contracandidate, „studenţii” au urcat pe prima poziţie după victoria de astăzi, 2-0 cu Olimpia Gherla.

Lideri până la acest meci, oaspeţii au evoluat curajos pe Cluj Arena, însă doar după ce au încasat primul gol, în minutul 14, de la Moşuţi. Până la pauză, elevii lui Laur Aştilean şi Csaba Kilin au reuşit să dea o replică bună Universităţii, care ar fi putut intra cu un avantaj mai mare la cabine, totuşi, însă portarul Mihai Drăgan a salvat-o de două ori pe Olimpia în situaţii clare de gol.

Partea a doua a meciului a început cu un nou spectacol pirotehnic în Peluza „Şepcilor Roşii”, dar şi cu un penalty acordat gherlenilor, ratat, însă, de către Costin Mureşan, care a trimis pe lângă poartă. Până să-şi revină din acest şoc, oaspeţii au mai încasat o lovitură, Iuliu Haţiegan punctând pentru 2-0 şi liniştind complet jocul, conform CJSport.ro.

Mulţumiţi cu scorul de pe tabelă, gazdele nu au mai forţat foarte mult la poarta gherlenilor, iar aceştia din urmă nu au putut să pună probleme defensivei clujene, meciul încheindu-se cu victoria la două goluri diferenţă a “şepcilor roşii”.

Profitând de remiza Sticlei Turda la Tritenii de Jos, 1-1, Universitatea Cluj a ajuns pe locul 1 în clasament, elevii lui Marius Popescu fiind la egalitate de puncte cu adversarii lor de astăzi, însă au un golaveraj zdrobitor, 35-4.

Adauga comentariu