FOTO - Furtuna a transformat Parcul Central într-o reconstituire a defrișărilor din Munții Apuseni

Furtuna din noaptea de duminică a transformat Parcul Central din Cluj-Napoca într-o reconstituire fidelă a defrișărilor din Munții Apuseni: în această dimineață, parcul era plin de bușteni, tăiați cu gatere și tractați pe platformele autoutilitarelor de transport.

Furtuna puternică a doborât copacii bătrâni, putrezi sau netoaletați corespunzător, scoțând la iveală slăbiciunile de administrare a parcului, unul nesigur în caz de furtună, în care nu te poți adăposti de grindină sau de vânt, fiindcă riști să te lovească în moalele capului un arbore care ar fi trebuit îndepărtat poate de mult (sau din care ar fi trebuit îndepărtate porțiunile putrede):

O tragedie s-ar fi putut întâmpla dacă clujenii ar fi încercat să se adăpostească de furtună sub acești copaci:

Nici stâlpii metalici de iluminat nu au scăpat de furia naturii, iar o bancă a fost făcută pulbere:

Sub copacii din Parcul Central e periculos să te adăpostești, dar nici să fugi pe alei nu e pont. Un arbore a căzut blocând complet o alee:

Este de remarcat promptitudinea autorităților care curățau parcul în această dimineață cu eficiență și rapiditate. Dacă am fi la fel de buni și la prevenție, prin toaletarea corespunzătoare și îndepărtarea arborilor vulnerabili, am avea un parc mai sigur.

Adauga comentariu