FOTO: Florin Mergea nu a rezistat în faţa lui Bautista, iar România a pierdut meciul cu Spania: „Am făcut faţă destul de bine”

Echipa de Cupa Davis a României a pierdut întâlnirea cu Spania, din turul II al Grupei I din zona Euro-Africană, după ce Florin Mergea nu a reuşit să-i pună prea mari probleme numărului 1 spaniol, Roberto Bautista, 4-6, 3-6, 2-6.

După anunţul lui Marius Copil de dimineaţă, care a spus că nu poate juca din cauza unor dureri la abdomen, Florin Mergea, tenismen care nu figurează în clasamentul ATP la simplu, a fost ales să-i ţină piept lui Bautista în primul joc de duminică. Acest lucru s-a întâmplat, însă, doar în primul set, unul în care Mergea a reuşit, oarecum surprinzător, să obţină primul break al meciului, conform CJSport.ro.

Spaniolul şi-a revenit din şoc la jumătatea setului şi a reuşit două break-uri, încheind primul act cu 6-4. Un singur game câştigat pe serviciul adversarului a fost de ajuns în setul al doilea pentru 6-3, în ultimul act Florin nereuşind să obţină decât două game-uri. După ce a salvat trei mingi de meci pe propriul serviciu, la 1-5, nu a mai putut să rămână în joc pe serviciul lui Bautista, care s-a impus cu 6-2 şi şi-a calificat echipa la barajul pentru Grupa Mondială.

„Mi-am dorit de mult să joc la simplu, am fi vrut ca Marius să fie apt pentru că avea mai multe şanse cu Bautista, iar decizia era să joc eu sau Horia. Am încercat să scurtez punctele, pentru că el nu e un jucător cu care să te iei la trântă, e foarte bine pregătit fizic. Ştiam că am o misiune grea, am crezut că pot să fac faţă şi cred că am făcut-o destul de bine, mi-am demonstrat mie că pot să fac faţă”, a spus Florin Mergea după acest joc.

„Eu eram pregătit să joc împotriva lui Copil, am fost surprins când am auzit că voi juca împotriva lui Mergea. Până la urmă, a fost mai bine că am jucat împotriva unui jucător de dublu”, Roberto Bautista, Spania

Adauga comentariu