FOTO Eveniment inedit de Sfântul Andrei. Ortodocșii și greco-catolicii participă la o SLUJBĂ COMUNĂ, în prezența Cadinalul Monterisi

UPDATE: Cardinalul Moterisi a primit o icoana a Sfântului Andrei, oferită de IPS Andrei Andriecuț. În jurul orei 12.30 se sfințește statuia lui Bartolomeu, reîntemeietorul Catedralei Mitropolitană Ortodoxă.

Foto- Episcopul Nicolae Ivan, cel a carui statuie a fost dezvelita alaturi de Bartolomeu, a participat la Marea Unire, dupa care a venit aici, la Cluj-Napoca.

 

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă e plină de sute de credincioși care îl așteapă pe Cadinalul Monterisi. Ziua de astăzi va marca un eveniment special: Cardinalul participă la o slujbă comună, un eveniment liturgic cu adevărat deosebit atât pentru ortodocși, cât și pentru catolicii din Cluj-Napoca.

După slujbă, delegatia se va îndrepta spre Catedrala Episcopiei Greco-Catolice "Schimbarea La Față", unde se va sfinți statuia Cardinalului Iuliu Hossu. 

Vizita înaltuluinprelat italian va continua și sâmbătă, cu evenimente dedicate Centenarului. "Ziar de Cluj" și NCN vă țin la curent cu acest eveniment special pe parcursul zilei.

Adauga comentariu