FOTO - Barajul din Florești, transformat în groapă de gunoi

Principala problemă a locuitorilor de Florești este lipsa spațiilor verzi, a parcurilor și a locurilor de joacă. Cu toate acestea există o zonă verde în Florești care ar putea rezolva această problemă, doar că autoritățile au preferat să o ignore, iar în timp aceasta a fost transformată în rampa de gunoi clandestină a orașului. Malul Someșului și barajul au foarte mult potențial, însă acesta nu a fost exploatat de autorități. 

Activiștii de mediu au identificat potențialul acestei zone, ba chiar au solicitat amenajarea unui culoar velo care să lege Floreștiul de Cluj-Napoca. Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a aplicat nenumărate amenzi Primăriei Florești, gunoaiele au fost curățate, însă în scurt timp rampele calndestine au reapărut. 

Actual primar, Bogdan Pivariu, viceprimar la acea vreme, a solicitat montarea unor camere video pentru a-i depista pe cei care aruncă deșeuri în zonă, Horia Șulea, primarul de atunci a refuzat însă propunere. Piivariu a ajuns acum primar, deci poate să implemnteze acele camere care ar putea să îi descurajeze pe cei care consideră că este normal să își arunce gunoaiele pe malul Someșului. 

Un locuitor din Florești a surprins gunoaiele din preajma barajului, gunoaie care îi țin pe locuitori departe de această zonă. 

Adauga comentariu