Fostul subprefect Zoltán Györke nu se lasă dus din Prefectură: cere insistent să fie numit în funcția de secretar general al Instituției prefectului

Zoltan Gyorke, fostul subprefect care a tot fost dat afară, dar care s-a reîntors de fiecare dată, își dorește să își continue activitatea în cadrul Prefecturii, solicitându-i insisten premierului Cîțu să îl numească în funcția se secretar general al Instituției prefectului județului Cluj. Subprefectul care a stat mai mult prin tribunale decât prin Prefectură se agață cu toate puterile de o funcție administrativă.

„Din cauza amânării nejustificate a numirii mele în funcția de secretar general al Instituției prefectului județul Cluj, am transmis astăzi o scrisoare deschisă prim-ministrului Florin Cîțu. Având în vedere că secretarul general exercită atribuții privind verificarea legalității actelor administrative ale consiliului judeţean, ale consiliului local şi ale primarului, lipsa răspunsului la cererea mea ridică suspiciuni privind respectarea Codului administrativ de către primul-ministru”, susține Gyorke.

Fostul subprefect consideră că prin faptul că i se refuză această numire, se încearcă politizarea acestei funcții care ar urma să fie ocupată în mod nelegal de persoane apropiate coaliției de guvernare. Oare ne așteptăm la un nou proces? 

„Refuzul numirii înalților funcționari publici în aceste funcții publice importante echivalează cu politizarea funcției, prin ocuparea, nelegală, de către persoane apropiate partidelor politice care formează majoritatea guvernamentală, promovându-se astfel, în continuare, regimul excepțiilor și derogărilor de la lege.

Zoltan Gyorke este veșnicul subprefect de care nimeni nu a reușit să scape în ultimii opt ani. E ca un ghimpe în coastă pentru cei aflați la guvernare. Când credeau că au scăpat de el, Gyorke a și vizat o nouă funcție, tot în Prefectură. O funcție pe care el este convins că o merită, deși nu prea s-a remarcat cu nimic în funcția de subprefect. Iar dacă el vrea o funcție, cel mai probabil o obține, chiar dacă îl ajută un judecător.

Adauga comentariu