Fostul subprefect al Clujului își revine după calvarul cu ANRP. După o achitare și o clasare, Mihnea Iuoraș revine în topul avocaților din Cluj-Napoca. Mircea Ilian: „Nu am avut un client, ci un coleg foarte bine pregătit”

Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoraș, a primit clasare într-un alt dosar ANRP, instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție. Reamintim că anul trecut acesta a fost achitat definitiv în dosarul în care era trimis în judecată și Horea Georgescu. În perioada în care DNA i-a luat în vizor pe membrii comisiei din ANRP, procurorii au făcut zeci de dosare. Trei erau cele mai sonore, bazat pe faptul că anchetatorii le-au imputat celor din comisie, printre care și clujeanului Mihnea Iuoraș, atribuții care în realitate nu le aveau. 

În 2015, fostul subprefect, de profesie avocat, Mihnea Iuoraș, a fost arestat preventiv pentru susținerile DNA cu privire la retrocedări ilegale date de ANRP. Clujeanul s-a autosuspendat din Baroul Cluj și nu a revenit în profesie până nu a primit o sentință definitivă de achitare, prin care și-a dovedit nevinovăția. În prezent, Iuoraș profesează în toată țara și are un portofoliu impresionat de clienți. Mai mult, avocatul său, Mircea Ilian vorbește despre cum a fost ”drumul” spre dovedirea nevinovăției lui Iuoraș. 

„Gândiți-vă că a fost o altfel de colaborare. Nu a fost ca și cum aveam un client pentru care să lupt, ci mai degrabă un COLEG foarte bine pregătit. Am făcut echipă pur și simplu. E ca atunci când merge un medic la alt medic pentru tratament și înțelege ce se întâmplă. Nu pot să mă pun în locului lui. Reputația îți este grav afectată atunci când ditamai DNA te acuză de fapte de corupție. Cred că cel mai greu i-a fost lui Iuoraș să vadă dimensiunea abuzului comis în aceste dosare. El este avocat. Un avocat foarte bun. E greu când știi exact unde s-a greșit și ce abuz s-a comis să trebuiască să te aperi din postura de suspect/inculpat. Mă bucur mult pentru soluția recent obținută. Trebuie să înțelegeți că mulți oameni au fost afectați și distruși în ultimii cinci ani, din cauza acestor dosare. Acum se face dreptate. În sfârșit TOATE părțile implicate, iar aici mă refer și la acuzare, au realizat care e realitatea.

În aceste dosare s-au luat cele mai dure măsuri: arest preventiv, sechestru. Încep să se lămurească lucrurile. Clientul meu, Mihnea Iuoraș, dar și ceilalți foști colegi de-ai săi din ANRP, nu au avut atribuțiile imputate de către DNA. Mă bucur că până și DNA-ul a înțeles treaba asta”, a declarat avocatul Mircea Ilian. 

În toamna anului trecut, Mihnea Iuoraș a fost achitat definitiv într-unul dintre cele trei dosare ANRP. Zilele acestea s-a clasat alt dosar în care acesta era vizat și urmează soluționarea celui de-al treilea. 

 

Adauga comentariu