Fostul partener de afaceri al lui Iulian Dascălu preia șefia mondială a MASONERIEI

România va prelua președinția Conferinței Mondiale a Ritului Scoțian prin Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor, 33°, pentru cinci ani, începând cu anul 2020. Stelian Nistor are un trecut tumultos ce include anchete penale pentru o mită de 40.000 de euro, în perioada când lucra la Tetrul Nottara. Mai mult, gurile rele spun că rușii de la Mechel i-au ”dat de mâncare” lui Stelian. Așa se face că Stelian Nistor a intrat în afaceri, Stelian Nistor este asociat într-o firmă de transporturi cu Boris Golovin, fost ofițer GRU, serviciul militar de informații sovietic, reprezentant în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin, doi oligarhi ai Kremlinului, relata recent bn24. ro.

Ca să vă faceți o idee, Igor Ziuzin  este cel care a preluat control grupului OAO Mechel din care făceau parte COS Târgoviște și Industria Sârmei Câmpia Turzii. Nașul lui Zgonea, Stelian Nistor, este asociat majoritar (65%) la firma Niso TransEurope SRL București, alături de deputatul PSD de Bacău Lucian Șova (35%), fost director în Ministerul Transporturilor, se arată într-o anchetă a siteului flux24.ro.

Dar simplul ”actor” cu apucături de mason are în palmares un alt partener de afaceri Iulian Dascalu, alături de care a inaugurat în 2008 Iulius Mall Suceava. După câțiva ani, Iulian l-ar fi cumpărat pe Nistor afară din afacerea cu centrul comercial. Stelian s-a retras pentru o perioadă, până când presa l-a observat ca fiind nașul de cununie al lui Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputailor. 

Stelian urmează să preia președinția Conferinței Mondiale a Ritului Scoția pentru următorii cinci ani.  În perioada 31 mai - 2 iunie, o delegație a Supremului Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România a participat, la Roma, la Sesiunea Națională a Ritului Scoțian din Italia. Cu această ocazie, Supremul Consiliu italian a acordat titlul și medalia de Membru de Onoare unui român, cea mai înaltă distincţie ce se poate acorda unui străin, conducătorilor Ritului din trei țări: Statele Unite, Israel și România, arată cei de la Evenimentul Zilei.

„Succesul internațional este categoric al României. Acasă creștem moștenirea trecutului masonic, atât de întrepătruns cu cel al devenirii națiunii noastre, până când vom ajunge noi înşine înaintaşii cu care să se legitimeze cei ce ne vor urma. Ne așteaptă noi răspunderi și încercări, de data asta la nivel mondial. Știm de unde venim și, încrezători în destinul Ţării noastre, mergem înainte!”, a declarat Stelian Nistor.

Adauga comentariu