Fostul finanțator al Untold, Gadola Junior, și fostul administrator, Ionuț Morariu, și-au recunoscut faptele din rechizitoriu. Gadola despre "iarbă" și LSD: De la droguri vedeam gânduri și emoții. Judecătoarea: Poftim? VIDEO

Sorin Gadola și  Ionuț Morariu și-au recunoscut faptele descrise de procurori în rechizitoriu. Cei doi au fost trimiși în judecată, în această primăvară, pentru infracțiunile de consum și trafic cu droguri.

După ce dosarul a trecut de camera preliminară, la fondul cauzei, Morariu și Gadola au cerut instanței să-i judece pe procedura simplificată, pentru că ei recunosc învinuirile aduse de anchetatori. La termenul din 19 noiembrie, Gadola și Morariu au declarat în fața instanței că recunosc faptele prezentate în rechizitoriu. Însă, în timpul declarației, Morariu a schimbat puțin ”recunoașterea” susținând că nu știa ce conțineau timbrele LSD, motiv pentru care procurorul a dorit să se consemneze că, deși în declarațiile anterioare acesta știa că LSD este un drog de mare risc, acum s-a răzgândit.

Morariu nu știe de la cine își lua marfa pentru clienți

Mircea Ionuț Morariu este acuzat de trafic de droguri, procurorii susținând că activitatea infracțională a acestuia era în primăvara anului 2015- aprilie 2018. Tot în acest timp, Morariu era pus de Gadola junior administrator la Untold SRL, cu acordul lui Bogdan Buta. Încercând să obțină o pedeapsă mai ușoară, prin recunoașterea faptelor, Morariu a menționat că nu știe de la cine procura drogurile pe care le vindea la imobilele lui Gadola și că nu știa că LSD este un drog cu risc mare.

„Solicit judecata mea în procedură simplificată privind recunoașterea vinovăției. Recunosc faptele din rechizitoriu. Eu am achiziționat drogurile de la o persoană necunoscută, în timp ce mă aflam la o petrecere. Individul m-a întrebat dacă vreau LSD. Efectele drogurilor îmi dădeau amețeli și mă mișcam mai greu. Eu am consumat și droguri cu alcool. Nu știam ce substanțe conțineau timbrele și nu voiam să mă risc. Consumam jumătate de timbru, nu tot odată”, a explicat Morariu.

 

Gadola: De la droguri vedeam gânduri și emoții. Judecătoarea: Poftim?

De pe spatele lui Gadola,”MORARIU MIRCEA IONUȚ a obţinut suma de 25.000 de lei (cel puţin; la calcularea acestei sume, am avut în vedere preţul minim, respectiv 50 de lei/gram, şi cantitatea minimă de 500 de grame de cannabis, vândută în total în minim 100 de săptămâni, 5 grame/săptămâna)”.

Anchetatorii susțin că, Morariu livra droguri și ”la domiciliu”. Când juniorul nu putea să vină după ”comandă”, Morariu îi ducea droguri lui Sorina Gadola Jr. la o pensiune deținută de familia acestuia sau la cabana personală. Dependența de droguri a lui Gadola a crescut în ultimul an, acesta începând să consume și timbre LSD. Este ciudat cum singurele acuzații pentru junior sunt cele de deținere și consum de droguri, în vreme ce Morariu se folosea de pensiunea lui Gadola, „Soare din Maramureș”, pentru a vinde droguri către alți 10 clienți, printre care și omul DIICOT care era colaborator autorizat.  

La termenul de fond, Gadola și-a recunoscut faptele și a vorbit despre ce efecte au avut drogurile asupra sa.

Sorin Gadola a fost întrebat de judecător ce afecte aveau drogurile consumate de el, respectiv canabis și LSD.

Sorin Gadola: Morariu mi-a vândut o singură dată, două timbre LSD. Arătau ca niște pătrățele.

Judecător: Ce efecte aveau aceste droguri?

Sorin Gadola: Îți dau posibilitatea să îți vezi gândurile și sentimentele.

Judecător: Nu înțeleg. Ce dorit să spuneți de fapt?

Sorin Gadola: Îți recunoști mai bine emoțiile și gândurile.

Judecătoarea s-a lăsat păgubașă și a consemnat cele declarate de Gadola Jr.

La finalul ședinței, Gadola a declarat că regretă infracțiunile comise și că este dispus să efectueze muncă în folosul comunității, dacă va primi o sentință de închisoare cu suspendare.

 

Iubita lui Sorin a demontat toată apărarea lui Morariu: Eu nu știam diferența dintre LSD și LSA, dar Morariu și Cosma mi-au explicat pentru că erau ”profesioniști”

După ce procurorul a contestat cele declarate de Morariu, care cere și schimbarea încadrării juridice, pe motiv că nu știa ”ce face”, că face trafic cu droguri de mare risc, judecătorul a audiat-o pe iubita lui Sorin Gadola. Tânăra a declarat că nu a consumat niciodată droguri și ca se afla în preajma lui Sorin și a lui Morariu în timp ce aceștia erau sub efectul drogurilor.

„Timbrele erau aduse de Ionuț Morariu. Prima dată nu am știut ce sunt și am întrebat. Mi s- spus că sunt timbre LSD. Lumea se amuza că nu știam. Mi-au spus că au efect halucinogen. Mi-au oferit și mie dar și am refuzat. Ei știau să sunt împotriva drogurilor. Sorin nu insista să iau, Ionuț Morariu și Rareș Cosma îmi tot spuneau despre droguri și mă tachinau pentru că știau că eram împotriva consumului. Când eram în preajma lor, le observam comportamentul. Spre exemplu, odată, după ce aceștia au consumat droguri se uitau fix la un copac. Ei luau câte o jumătate de timbru. Efectul dura câteva ore. După aceea luau cealaltă jumătate. Nu știu cum împărțeau drogurile. Eu veneam după ce aceștia începeau să consume”, a explicat tânăra.

Avocatul lui Morariu încerca să scoată de la tânără o declarație prin care să arate instanței că Ionuț Morariu nu știa proprietățile LSD.

Av. Inc. Morariu: Cunoașteți diferența dintre LSD și LSA?

Martora: Nu. Însă Morariu și Rareș Cosma erau ”profesioniști” și îmi explicau că ei consuma LSD și ce efecte are acest tip de drog.

În urma audierilor, judecătoarea de la Tribunalul Cluj a decis că se impune, pentru următorul termen, audierea lui Rareș Cosma, Bircea Sorin și Bogdan Buta.

Anterior, în faza de urmărire penală, Rareș Cosma a povestit anchetatorilor cum decurgeau ”întâlnirile high”, de la pensiunea din Maramureș:

„Începând cu ianuarie 2018, Sorin Gadola mi-a cerut să ma ocup, împreună cu el, de un proiect privind amenajarea şi modernizarea unor pensiuni din satul Breb, jud. Maramureş, deoarece are experienţă în amenajarea spaţiilor interioare, (...) când am ajuns la pensiunea din Breb, acolo se mai aflau Bircea Sorin, soţia acestuia, Hisem Tudor Ionuţ şi Morariu Mircea Ionuţ; la pensiune mai veneau Hanc Sorin, Buta Bogdan şi Diana, prietena lui Gadola Sorin; în scurt timp, am aflat că toţi cei menţionaţi anterior, cu excepţia Dianei, sunt consumatori de canabis".

La pensiune, se consuma din greu iarba. Cosma Rares Cristian susține ca, pe o masa din pensiune, odihnea un borcan cu 400 de grame de canabis din care se serveau toți ca la supermarket:

" în perioada în care am locuit la pensiune, au fumat împreună canabis şi Buta Bogdan, Bircea Sorin şi Hanc Sorin".

 

 

 

 

 

Adauga comentariu