Fostul comandant al Poliției Câmpia Turzii, umilit în instanță! Alcoolemia care i-a încheiat carieră a fost reconfirmată!

Dorel Florian Fodorean, fostul comandant al Poliției Câmpia Turzii a fost prins în trafic conducând sub influența băuturilor alcoolice. La scurt timp după episodul rușinos, Fodorean a ieșit din Poliția Româna, puțin cam norocos, am spune noi: pensie și alcoolemie sub valoarea demnă de un dosar penal. Fostul comandant este un personaj controversat. Pe de-o parte vorbim despre eforturile sale pentru ca sediul Poliției Municipale Câmpia Turzii să fie unul decent, într-un spațiu nou, nu în văgăuna în care era de prea mulți ani, efortul său de a construi o echipă la Câmpia Turzii și provocarea peste care trecuse aparent cu bine: etnobotanicele și drogurile consumate de minori. Fodorean avea vechime și un portofoliu de realizări care indica pasiunea pentru funcția pe care o ocupa. Însă, de cealaltă parte a stat un viciu mai puternic decât succesul acestuia: alcoolul. 

Dorel Florian Fodorean consuma alcool aproape zilnic, iar condusul sub influența băuturilor alcoolice era ceva la ordinea zilei pentru el. Imaginați-vă că la începutul anului trecut ”Bucureștiul” a făcut o serie de videoconferințe cu cei din IPJ Cluj pentru a face ”școală” cu ei. Cel mai des se repeta în videoconferință: nu conduceți băuți la volan.

Fodorean a participat ultima dată la o astfel de videoconferință/ședință cu două zile înainte să fie prins băut la volan. 

Pe 9 ianuarie, Fodorean se întorcea de la un chef cu polițiști din zona Turda-Câmpia Turzii. Se urca încă odată beat la volan. Însă un echipaj de la Serviciul RUTIER Cluj era pe stradă. Gurile rele spun că oameni din secția de la Câmpia Turzii l-au turnat. Noi știm că DIPI este în spatele pontului: „Era surpavegheat de mult. Odată i s-a făcut o vizită la Câmpia Turzii, în secție, spunându-i-se clar să nu mai consume alcool când conduce. Câte șanse să îi dai unei bombe cu ceas?”, ne-a relatat o vrăbiuță. 

 

Cert a fost că șeful Serviciului Rutier Cluj, comisarul Dan Crișan s-a prezentat personal la Câmpia Turzii, Fodorean refuzând să sufle în etilotest „din motive medicale”. Ulterior, rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune.

În mai puțin de o săptămână Fodorean s-a pensionat. 

Au mai trecut câteva săptămâni, iar Fodorean a contestat procesul verbal întocmit de foștii săi colegi de la Rutieră Cluj, echipajul care l-a oprit în trafic în seara respectivă. 

Pe 30 decembrie, Judecătoria Cluj-Napoca l-a umilit din nou pe Fodorean, respingându-i acțiunea și constatând că echipajul a acționat corect.

„Respinge ca neîntemeiată plangerea contravenţională. Menţine în întregime dispoziţiile procesului-verbal de contravenţie contestat. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se înregistreaza la Judecatoria Turda”, se arată în soluția pe scurt. 

Recent, o altă pată de rușine pe imaginea IPJ Cluj a venit de la fostul șef al Biroului Rutier Cluj-Napoca, polițistul Gelu Călburean, care a provocat un accident în luna decembrie, aflându-se la volanul unei autoutilitare sub influența băuturilor alcoolice. Gelu Călburean a intrat imediat după incident în concediu medical, dat fiind că din cauza unor probleme nu se poate pensiona. Încă. 

 

Citește întreaga poveste: EXCLUSIV Gelu Călburean, politistul recidivist de la Rutieră! Dacă în 2011 a scăpat, scapă și cu alcoolemia depistată aseară? Condoleanțe pentru cum i-a murit cariera!

Adauga comentariu