A fost odată ca-n povești, a fost ca niciodată, un jaf micuț de la BT, nesoluționat vreodată. Domnule Bogdan Ioan, cum stați cu concediile la SIC ?

Acum vreo trei anișori a avut loc un jaf armat la agenția Băncii Transilvania din Dâmbul Rotund. Hoțul a reușit să sustragă 20.000 de lei din bancă amenințând-o pe angajată cu un cuțit. În prima jumătate din an cred că toată presa clujeană întreba periodic: „l-ați prins pe hoț?”, „au fost recuperați banii?”, „cum e posibil așa ceva?”. Apoi, după vreo 7-8 luni - n.red februarie, 2019 - a avut loc o conferință de presă susținută de către Mircea Rus - Inspectorul Șef al IPJ Cluj și Bogdan Ioan - șeful Serviciului de Investigații Criminale. Cei doi anunțau fericiți că au prins hoțul dar nu din cazul cu jaful de la BT unde au dispărut 20.000 de lei, ci pe cel din cazul cu jaful la CEC Bank (unde nu s-a furat niciun leu pentru că angajata, deși era amenințată cu arma, n-a vrut sa dea niciun ban hoțului). Eh, infractorul depistat se numește SANDRELLI ROBERTO, o ”bunătate” de tâlhar din Italia. De ce bunătate? Ca le-au luat luni bune celor de la SIC să îi impute lui Sandreli această tentativă de jaf, în vreme ce bărbatul locuia la doi pași de sucursala CEC Bank. 

Revenim la jaful de la Banca Transilvania. Se zvonea acum doi ani că Sandrelli e și autorul jafului din Dâmbu Rotund, dar nici până astăzi nu au existat acuzații oficiale, dovezi suficiente și o trimitere în judecată în acest sens. 

Deci, la trei ani de la momentul în care un bărbat intră și amenință o femeie cu cuțitul și fuge cu 20.000 de lei nu avem un dosar închis, cu atât mai puțin o sentință.

APROPO! PE 23 IUNIE L-AU ELIBERAT CONDIȚIONAT PE SANDRELLI PENTRU JAFUL DE LA CEC. 

„:Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat S.R. deţinut în Penitenciarul Baia Mare în executarea pedepsei de 2 ani 10 luni şi 20 zile închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr. 238/2020 a Tribunalului Cluj. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 330/2020 emis de Tribunalul Cluj”, se decidea la Baia Mare. 

 Noroc pe faptul că sentința n-a fost definitivă. Așa că în vreme ce la SIC se doarme în papuci, Sandreli face naveta dintr-un arest preventiv într-altul, în vreme ce Italia stă după colț că-l vrea înapoi pentru tâlhăriile de acasă. Mai chemați-l voi din Italia că v-ați prins după trei ani că în aceeași săptămână a mai jefuit o bancă. Penibil!

 

 

Vă dați seama cum era ca acea conferință de presă din februarie 2019 să fie repetată odată la 6 luni cu câte un update? 

Îi și aud pe cei doi zicând: nu știm nici cine a vandalizat mașina lui Alexa, darăminte autorul unui jaf de acum trei ani. La Bistrița, cu Sima Vampiru, a fost altă treabă. Aici, la Cluj, localizăm un copil mort după ce tatăl lui l-a plimbat trei zile prin județ. 

Eh, nicio problemă. Vacanța judecătorească a venit, concediile curg la SIC, iar dosarele rămân tot nesoluționate. 

Nu mai știți cu câtă dedicație ați pornit pe drumul soluționării speței? Iată conferința de atunci, filmată de cei de la Ziarul Clujean. 

Ce s-a întâmplat între timp? S-a constatat că jaful ideal, din care ar trebui să învețe toți hoții de talie mondială, a avut loc la Cluj-Napoca, în 2018? Nu de alta dar alți fraieri sunt descoperiți în primele luni de la comiterea infracțiunii. 

Până și în 2010, când nu era tehnologia atât de avansată, IPJ Cluj i-a capturat pe Bogdan Baciu și Andrei Hosu în mai puțin de un an de când au sustras 70.000 de euro dintr-o sucursală care aparținea tot de Banca Transilvania. 

 

 

P.S. Mai nou, în secții sunt polițiști mai dedicați decât la SIC. Gen Todea, de la Secția 2, care face furoruri cu dosarul cu perversul care viola minori, surprins de o mămică în flagrant la Expo Transilvania. Poate, dacă vă uitați puțin la generația tânără o să vă reamintiți cum erați și voi.

Adauga comentariu