Fost director al CNADNR trimis în judecată de DNA Cluj pentru abuz în serviciu. Prejudiciul depășește 8 milioane de lei

Dorin Gavril Debucean, fost director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj.

Potrivit unui comunicat al DNA, citat deAgerpres, Dorin Debucean, aflat în stare de detenție, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, la data comiterii faptelor acesta ocupa funcția de Director General al CNADNR (actual CNAIR).

În rechizitoriul trimis judecătorilor se notează că persoana mai sus amintită, în calitate de director general al CNADNR SA, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat două contracte de asistență juridică ce aveau ca obiect prestarea de servicii de asistență juridică pentru cauze strict determinate, un onorariu și alte cheltuieli stabilite ca plată cu caracter lunar, pe întreaga durată de desfășurare a proceselor. Potrivit comunicatului DNA, ”cele două documente au fost semnate de către Debucean în cursul anului 2008, fără a avea aprobarea Consiliului de Administrație sau al vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, (în documente) nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte”.

Paguba totală înregistrată, potrivit evaluării procurorilor, înregistrată de Compania Naționalăă de Drumuri, în urma încheierii în mod abuziv a celor doua contracte depășește 8,7 milioane de lei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalui București.

Potrivit aceluiași comunicat DNA, anterior, Dorin Gavril Debucean a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, fiind condamnat definitiv la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare.

Fotocredit: Gazeta de Cluj

Adauga comentariu