Forta Civica si MRU la Cluj: “Ardeleni, aveti acum cu cine vota!”

Vizita la Cluj a lui Mihai Razvan Ungureanu a debutat cu... depasirea sfertului academic. De vina a fost “vizitarea centrului istoric al orasului”, dupa cum au anuntat, cu voce diplomatica, organizatorii conferintei de astazi, de la Cluj Arena. Mesajul partidului pentru ardeleni a fost: “Acum aveti cu cine vota!” Incorsetat intr-un cosum negru,  insotit de liderii Aliantei Civice, Mihai Razvan Ungureanu a venit la Cluj pentru o intalnire cu simpatizantii, organizata in sala de conferinte a celui mai scump stadion din Transilvania, Cluj Arena. A “adus” cu el si amendamentele la Constitutie pe care partidul la conducerea caruia se afla le propune. Aceleasi amendamente care au fost repetate, cu sfintenie, si cu ocazia altor intalniri organizate de partid, in aceste zile. Drept urmare, a multumit presei din Cluj pentru “rabdarea” ardeleneasca de care a dat dovada. Staff-ul de organizare a avut grija ca, la masa discursurilor, numele lui MRU sa fie trecut cu majuscule, in concordanta cu celelalte nume trecute pe stativ: Aurelian Pavelescu, presedinte PNTCD, Calin Dan Morar si Horea Dan, liderii Aliantei D.A. la Cluj, Stefan Pirpiliu, secretar general al Fortei Civice.

"Aveti acum cu cine vota!"

Pe scurt, liderii Fortei Civice si-au trasat obiectivele, unii cu metafore pompoase. “Generalii isi cheama armata si o duc la lupta. Asta facem noi acum”, a punctat Pirpiliu, din stanga lui MRU. Urmeaza pentru partid alegerea liderilor in judete, Europarlamentarele din 2014 si o campanile dusa la nivel national, “pana la ultimul sat”.
“Trebuie sa ne pregatim de o confruntare tehnica cu USL-ul. Clujul si Transilvania sunt foarte importante pentru D.A. Electoratul dreptei in buna masura il gasim in Transilvania. Mesajul nostru catre Transilvania este «Aveti acum cu cine vota!»”, a punctat, raspicat, Aurelian Pavelescu. “Aveti acum acest partid deschis, care nu a facut compromisuri majore, care a mers intotdeauna pe linie pro-Europa. Ramanem, fundamental, o alianta anti-USL. Clujul trebuie sa auda acest mesaj!”, a incheiat Pavelescu, din varful microfonului.
MRU si-a inceput discursul cu o voce calma, auzita din fundul salii chiar si fara sa fie nevoie de microfon. A enumerat, pe rand, amendamentele la Constitutie pe care partidul la conducerea caruia se afla le propune: importanta Referendumului, “cea mai puternica forma de expresie a vointei poporului”, votul prin corespondenta pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, modul de organizare administrativ-teritoriala a Romaniei.
“Dorim un Parlament curat, eficient si dedicat interesului cetatenilor - vom continua cu propuneri care vizeaza Legea electorala, precum si un Cod Etic al parlamentarilor” a mai adaugat senatorul Mihai-Razvan Ungureanu.
A incheiat cu o speranta personala, si anume adoptarea Legii falimentului persoanei, un proiect de lege care sa vina in sprijinul celor care au contractat credite bancare si care, din motive independente de ei, sunt in situatia de a fi executati de banci. Un proiect “resuscitat” de Forta Civica, dupa ce, in 2009, o initiativa legislative asemanatoare s-a lovit de piedicile puse de sistemul bancar din Romania.  

Adauga comentariu