Food Waste Combat părăsește lumea virtuală și lansează Ghidul anti-risipă alimentară

Food Waste Combat va lansa în 10 septembrie noul ghid de consum și păstrare a alimentelor. Cartea are ca scop educarea populației cu privire la risipa alimentară care ne irosește timpul, banii și energia.

„Problema risipei alimentare este legată de toate aspectele vieții: în egală măsură de economie, mediu, dar și de educație. Ghidul de față nu oferă reguli precise care pot salva planeta. Ci recomandări utile care pot reduce semnificativ risipa de hrană și implicit, a altor resurse valoroase.”, arată reprezentanții Food Waste Combat


Ghidul va explica ce este risipa alimentară, care sunt principalele cauze ale acesteia și ne va ajuta să înțelegem cum putem evita aceste pierderi.

În ceea ce privește mâncarea pe care o consumăm zilnic, ghidul va conține legea risipei alimentare, informații utile despre termenul de valabilitate, modul de depozitare corect al alimentelor, precum și planificarea și porțonarea hranei.

Food Waste Combat susține că resturile alimentare întăresc creativitatea. Tocmai de aceea, ghidul va conține și câteva rețete creative.

Lansarea ghidului va avea loc în data de 10 septembrie la ora 18:30, la Street Food Park (în cadrul Club Transilvania, aproape de Cora). Partenerii evenimentului sunt Why Not, Cimbru Delivery și Made in Cluj/Made Local. Participanții la eveniment vor putea viziona filmul „Just eat it”, un documentar realizat de Peg Leg Films în colaborare cu British Columbia`s Knowlege Network.

Conform documentarului, trăim într-o lume în care, paradoxal, deși iubim mâncarea, aproape 50% din aceasta ajunge la gunoi. Filmul a câștigat 7 premii internaționale, cele mai multe în cadrul Leo Awards.

La lansare, prețul unui ghid va fi de 15 lei.

Adauga comentariu