Focar de COVID la Penitenciarul Gherla. Surse: „Clientului meu i-au spus să fie bărbat și să rămână cu cei infectați în celulă”

Penitenciarul Gherla anunțat că are 8 angajați infectați cu COVID 19 și alți 9 deținuți depistați cu același virus. Potrivit celor de la Penitenciarul Gherla, ieri, 17 noiembrie erau confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 opt polițiști de penitenciare. Aceștia se află la domiciliu și urmează indicațiile Direcției de Sănătate Publică Cluj.

„Administrația locului de deținere a sprijinit efectuarea anchetei epidemiologice și a implementat măsurile de intervenție necesare, fără a întâmpina dificultăți pe linia asigurării continuității misiunilor specifice.

În rândul deținuților, penitenciarul înregistrează nouă cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele respective au fost transferate la Penitenciarul-Spital București-Jilava și primesc tratamentul specific. Starea de sănătate a acestora este bună, unitatea penitenciar - spital gestionând cazurile ușoare sau medii de îmbolnăvire cu COVID-19. Inclusiv în situația expusă, administrația locului de deținere a procedat la informarea Direcției de Sănătate Publică Cluj și a aplicat măsurile prevăzute de instituția indicată și cele stabilite la nivel de sistem. Tot efectivul de deținuți este monitorizat medical și, prin măsuri de informare și consiliere, se promovează un climat custodial corespunzător”, se arată în comunicatul Penitenciarului Gherla. 

 

Probleme de mai multe săptămâni...

În ultima perioadă am primit informații de la mai mulți avocați care susțineau că pot lua legătura cu clienții lor aflați la Penitenciarul Gherla nici măcar prin videoconferință. Mai mult, sursele susțin că mai mulți deținuți sunt speriați și obligați să stea în aceeași celulă cu cei infectați cu COVID. 

Adauga comentariu