Focar de COVID-19 la ISU Cluj: 18 persoane, confirmate pozitiv

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj se confruntă cu un focar de COVID-19 după ce au fost descoperite 18 cazuri pozitive.

”În data de 26.10.2020 au fost testate 42 cadre militare angajate al I.S.U. Cluj pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. În urma testelor efectuate au fost detectate pozitiv 18 cadre militare dintre care 12 cadre ocupă funcții la reședința unității, activitate la birou, și 6 cadre ocupă funcții la o subunitate I.S.U. Cluj. Persoanele depistate pozitiv au fost izolate iar capacitatea operativă a inspectoratului nu este afectată”, potrivit ISU Cluj.

Cele 6 persoane sunt de la Detasamentul 2 de Pompieri Cluj-Napoca, Colina. Activitatea ISU Cluj nu este afectată de această situație, solicitările clujenilor putând fi acoperite în mod eficient.

”În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indică infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz). Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției.  Menționăm că de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecția personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea ISU Cluj, au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent. Manifestăm o preocupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție. Asiguram cetățenii că această situație nu afectează capacitatea operațională, iar solicitările venite din partea populației pot fi acoperite in mod eficient”, transmite ISU Cluj.

 

Adauga comentariu